Временска прогноза - 25. децембар

Након преподневних 15, 16 степени температура је нагло пала, па у току ноћи понеде и у нижим пределима може бити слабог снега, углавном на југу. И сутра повремено слаб снег. Стигао је хладан ваздух са севера, па ће уторак бити најхладнији дан ове седмице. Јутарња температура од -3 до 2 степена, највиша дневна од 2 до 5.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ) 

24.12.2018. Понедељак: Облачно, на северу местимично са кишом, која ће се средином дана и после подне проширити и на остале крајеве, док ће на планинама падати суснежицаи снег. Касније после подне и увече на северу и западу престанак падавина и делимично разведравање. Ветар умерен, повремено и јак, јужни и југозападни, у скретању на западни и северозападни. Највиша дневна температура од 8 до 17 степени. У току ноћи уз пад температуре краткотрајан снег могућ је понегде и у нижим пределима.

25.12.2018. Уторак: Умерено до потпуно облачно, хладније местимично са слабим снегом, само ујутру и пре подне у Војвидни са периодима сунчаног времена. Ветар умерен, повремено и јак, западни и северозападни. Најнижа температура од -3 до 2, а највиша од 2 до 5 степени.

 26.12.2018. Среда: Ујутро местимично слаб мраз. У току дана умерено до потпуно облачно,  понегде са краткотрајним снегом. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од -4 до 1, а највиша од 1 до 5 степени.        

27.12.2018. Четвртак: Ујутро местимично слаб, а на југу и југоистоку и умерен, мраз. У току дана умерено до потпуно облачно у већини места суво, само на планинама са снегом. Ветар слаб, западни и југозападни. Јутарња температура од -6 до 1, највиша дневна од 2 до 7 степени. Потенцијално опасна појава - Тмин < -5 степени, вероватноћа 90%.

28.12.2018. Петак: Ујутро местимично слаб, а на југу и југоистоку и умерен, мраз. У току дана умерено до потпуно облачно углавном суво. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Јутарња температура од   -6 до 1 , највиша дневна од 4 до 10 степени. Потенцијално опасна појава - Тмин < -5 степени, вероватноћа 90%.

број коментара 0 Пошаљи коментар