Временска прогноза - 28. децембар

Киша ће падати само у Банату и на истоку. Већ поподне на северу разведравање. До недеље бићемо под утицајем овог релативно топлог ваздуха. Јутарња температура од -4 до 4 степена, највиша дневна од 5 до 11.

У Београду облачно али без кише. Јутарња температура 4, највиша дневна 8 степени.

После облачног и углавом сувог викенда, последњег дана старе године снег ће падати и у нижим пределима.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

 27.12.2018. Четвртак: Умерено до потпуно облачно, суво и мало топлије, осим на југу где ће се задржати претежно сунчано време. Ветар слаб и умерен, северозападни. Највиша температура од 4 до 9 степени. У ноћи магла или ниска облачност.

28.12.2018. Петак: Ујутру местимично магла или ниска облачност. Наоблачење које ће ујутру захватити северне, средином дана прошириће се на остале пределе условљавајући понегде слабу кишу у Банату и на истоку земље, уз истовремено смањење облачности са севера. Ветар слаб западни, после подне и увече у скретању на северозападни и појачање. Јутарња температура од -4 до 4  највиша дневна од 5 до 11 степени. Увече и ноћу умерено и потпуно облачно, понегде са слабом кишом, у планинским пределима са снегом, на истоку уз јак северозападни ветар.

29.12.2018. Субота: Облачно, понегде са слабом кишом, у брдско-планинским пределима са слабим снегом. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак, северозападни. Јутарња температура од -1 до 6  , највиша дневна од 5 до 10 степени.

30.12.2018. Недеља: Облачно, пре подне са кишом у северним, после подне и у осталим крајевима. На планинама ће падати снег. Ветар слаб и умерен, после подне и у току ноћи умерен и јак северозападни. Јутарња температура од -1 до 4 , највиша од 5 до 10 степени. У току ноћи суснежица и снег очекују се и у нижим пределима западне и јужне Србије.

31.12.2018. Понедељак: Ветровито и хладније, дуваће умерен и јак сверозападни ветар. Током дана облачно, местимично са слабом кишом, у брдско-планинским пределима и у нижим пределима југозападне и јужне Србије са снегом уз формирање/ повећање висине снежног покривача, само ће на северу бити суво уз делимично разведравање. Ветар умерен и јак, северозападни. Јутарња температура од -1 до 4 , највиша од 2 до 7 степени. У новогодишњој ноћи суво, осим на крајњем југу и у планинским пределима где ће повремено провејавати слаб снег, температура у већини места од -3 до 2 °С. Упозорење: Потенцијално опасна појава - Снег, формирање/ повећање снежног покривача, вероватноћа 85%

број коментара 0 Пошаљи коментар