Временска прогноза - 29. децембар

Облачно, понегде са слабом кишом, на планинама ће провејавати снег. Температура од 3 до 7, у Неготинској крајини око 10 степени, у Београду до 6 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

28.12.2018. Петак Наоблачење са севера у току дана прошириће се и на остале крајеве, условљавајући слабу кишу понегде у Банату и на истоку Србије. На планинама провејавање слабог снега. Ветар слаб западни, после подне и увече у скретању на северозападни и појачању. Највиша температура од 5 до 11 степени.

29.12.2018. Субота У већем делу облачно, понегде са слабом кишом, у брдско-планинским пределима провејавање слабог снега. У Бачкој ујутро, а у Неготинској Крајини у току целог дана претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, на истоку и на планинама повремено јак, северозападни, увече и у току ноћи у слабљењу. Најнижа температура од -2 до 6, а највиша од 3 до 7, у Неготинској Крајини око 10 степени.

30.12.2018. Недеља Облачно, ујутро и пре подне у већем делу суво, а после подне и увече с кишом, на планинама са снегом. Ветар слаб и умерен, северозападни, после подне и увече у појачању на северу и западу Србије, а у току ноћи и у осталим крајевима. Најнижа температура од -2 до 4, а највиша од 4 до 8 степени. Увече и у току ноћи киша ће прећи у снег и у нижим пределима западне, централне и јужне Србије.

31.12.2018. Понедељак Облачно, у већем делу са суснежицом и снегом. Више падавина на западу и југозападу Србије уз стварање снежног покривача. На северу Србије киша, која ће краткотрајно прећи у снег, док се после подне и увече очекује престанак падавина. У Неготинској Крајини суво. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од -2 до 2, а највиша од 1 до 6 степени. У новогодишњој ноћи у већем делу Србије слаб снег, само на северу Србије и у Неготинској Крајини суво. Упозорење: Стварање снежног покривача, вероватноћа 90%.

01.01.2019. Уторак Умерено до потпуно облачно, на северу Србије и у Неготинској Крајини суво, а у осталим крајевима још ујутро и пре подне слаб снег. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -3 до 1, а највиша од 1 до 4, у Неготинској Крајини до 7 степени. Упозорење: Мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%.

број коментара 0 Пошаљи коментар