За дочек у већини места суво време

У новогодишњој ноћи ће у већини места у Србији бити суво време, евентуално би на југу и југоистоку земље могло да дође до краткотрајне кише или провејавања снега, изјавио је метеоролог Недељко Тодоровић.

Релативно озбиљно захлађење очекује се од осмог, деветог и десетог јануара.

"Генерално посматрајући, током новогодишњих празника не би требало да буде неких временских неприлика", рекао је он за Танјуг.

Навео је да ће последњих неколико дана децембра, првог и другог јануара бити релативно топло време за ово доба године, са максималном температуром од пет до 10 степени.

Од 29. децембра очекује се наоблачење па би 30. и 31. децембра могла пасти киша углавном слабог интензитета, а у јутарњим и ноћним сатима понегде би у нижим деловима брдско-планинског дела земље могло да дође до краткотрајне суснежице или евентуално краткотрајног снега.

Првог јануара очекује се делимично разведравање, рекао је Тодоровић и додао да се краткотрајно захлађење са кишом и снегом очекује између трећег и петог јануара.

Тада ће пасти мала количина падавина тако да је мала вероватноћа да се направи снежни покривач, појаснио је и додао да се релативно озбиљно захлађење очекује од од осмог, деветог и десетог јанаура.

број коментара 0 Пошаљи коментар