Временска прогноза - 31. децембар

Последњег дана године у већем делу наше земље киша и суснежица, на западу и југу снег. Увече и током новогодишње ноћи престанак падавина. Ујутру до 2, током дана до 5 степени. За оне који Нову годину дочекују на трговима важна информација - температура ће бити од -1 до 2 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

30.12.2018. Недеља: Претежно облачно, понегде слаба киша или суснежица углавном на северу и истоку, на планинама слаб снег. Увече и у току ноћи појачање падавина у свим крајевима, на северу киша и суснежица, на западу и југозападу снег и стварање снежног покривача, у планинама повећање. Ветар слаб и умерен, северозападни. Највиша температура од 3 до 8 степени.

31.12.2018. Понедељак: Облачно, у већем делу киша и краткотрајна суснежица. На западу, југозападу југу и југоистоку снег уз стварање и повећање висине снежног покривача. Ветар умерен, у планинским пределима јак, северни и северозападни. Увече и ноћу у слабљењу. Најнижа температура од -1 до 2, а највиша од 2 до 5 степени.

У новогодишњој ноћи у централним деловима слаба киша и суснежица, на југозападу слаб снег, на северу Србије и у Тимочкој Крајини суво. Температура око поноћи од -1 до 2 степена. Упозорење: Стварање снежног покривача, вероватноћа 90%.

01.01.2019. Уторак :Ујутро облачно, на југозападу и југу још понегде слаб снег. У току дана умерено облачно и суво. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од -2 до 1, највиша од 2 до 5 степени .

02.01.2019. Среда:  Већи део дана умерено облачно, суво и мало топлије. Увече и ноћу јаче наоблачење с кишом, снегом и падом температуре. Ветар слаб и умерен, северозападни, увече у појачању. Најнижа температура од -5 до 1, највиша од 3 до 7 степени.

03.01.2019. Четвртак: Облачно, хладно и ветровито, местимично са снегом уз стварање снежног покривача. Ветар умерен и јак, северозападни. У планинским пределима услед појачаног ветра појава снежних наноса. Најнижа температура од -4 до 1, највиша од -1 до 3 степени. Упозорење: Стварање снежног покривача, вероватноћа 80%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 04.01.2019. до 08.01.2019.)
Током читавог периода претежно облачно и хладно, местимично снег. У већини места ледени дан (највиша дневна температура нижа од 0 степени).

 

број коментара 0 Пошаљи коментар