Временска прогноза - 1. јануар

Од старе године растајемо се уз постепен престанак падавина, осим на планинама где се до јутра очекује и до 20 цм новог снега. Ови облаци одлазе на исток па ће првог јануара понегде на северу бити и сунчаних периода.  Већ сутра увече стиже ново наоблачење, овога пута са севере и доноси осетно хладнији ваздух. Јутарња температура од -3 до 1, највиша до 4 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

31.12.2018. Понедељак: Облачно, у већем делу киша и суснежица. На западу, југозападу и југу снег уз стварање/повећање висине снежног покривача. Ветар умерен, у планинским пределима јак, северни и северозападни. Увече и ноћу у слабљењу. Највиша  температура од 2 до 6 . У новогодишњој ноћи на северу и истоку Србије, као и на подручју Београда престанак, а у осталим крајевима слабљење падавина. Температура око поноћи од -1 до 2 степена. Упозорење: Стварање мањег снежног покривача, вероватноћа 90%.

01.01.2019. Уторак: Претежно облачно и суво, само на северу ујутро и пре подне претежно сунчано, док се на планинама током јутра очекује провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од -3 до 1, највиша од 2 до 4 степена. Током ноћи на северу јаче наоблачење, понегде са слабим мешовитим падавинама.          

02.01.2019. Среда: Умерено до потпуно облачно, местимично са кишом и снегом. Ветар слаб и умерен, северозападни,  од средине дана у појачању. Најнижа температура од -4 до 1, највиша од 2 до 7 степени.

03.01.2019. Четвртак: Умерено до потпуно облачно, хладно и ветровито, местимично са снегом уз стварање/повећање висине снежног покривача. Ветар умерен и јак, северозападни. У планинским пределима снежни наноси и вејавица. Најнижа температура од -5 до 0, највиша дневна у већини места од -2 до 0, на истоку до 4 степена. Упозорење: Стварање/повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%.

04.01.2019. Петак: Умерено до потпуно облачно, хладно и ветровито, местимично са снегом уз мање повећање висине снежног покривача. Ветар умерен и јак, северозападни. У планинским пределима снежни наноси и вејавица. Најнижа температура од -7 до -3, највиша дневна од -4 до 1 степена. Упозорење: Мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%, Тмин < -5 степени, вероватноћа 90%.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар