Временска прогноза - 3. јануар

Наредних дана забелеће се цела Србија, а температура у већини места пада испод нуле. Највише снега очекује се на западу и југозападу земље. Највиша температура од -2 до нуле, на истоку температура у плусу, до 4 степена.

 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

 02.01.2019. Среда: Умерено до потпуно облачно, ветровито, понегде са снегом. У северним и централним крајевима до краја дана суво, увече и током ноћи местимично са снегом. Ветар умерен и јак, северозападни. Највиша температура од 2 до 7 степени.

03.01.2019. Четвртак: Умерено до потпуно облачно, хладно и ветровито, местимично са снегом. У нижим пределима западне, централне и јужне Србије формирање, а на планинама мање повећање висине снежног покривача, вејавица и снежни наноси. У Тимочкој Крајини суво. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од -5 до 0, а највиша у већини места од -2 до 0, на истоку до 4 степена. Упозорење: Стварање/повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%.

04.01.2019. Петак: Претежно облачно и хладно, местимично са снегом уз мање повећање висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима и јак, северозападни, снежни наноси и вејавица. Најнижа температура од -7 до -3, а највиша од -3 до 1 степена. Упозорење: Мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%. Тмин < -5 степени, вероватноћа 90%.

05.01.2019. Субота: Умерено до потпуно облачно и хладно, местимично са снегом уз даље мање повећање висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни, крајем дана у појачању. Најнижа температура од -10 до -4, а највиша од -3 до 2 степена. Упозорење: Мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%. Тмин < -5 степени, вероватноћа 90%.

06.01.2019. Недеља: Умерено до поптуно облачно местимично са снегом и повећањем висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен западни, југозападни. Најнижа температура од -10 до -2 степена. Највиша дневна од -2 до 1 степена. Упозорење: Мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%. Тмин < -5 степени, вероватноћа 90%.

број коментара 0 Пошаљи коментар