Временска прогноза - 18. јануар

Пре подне киша се очекује на северу земље, а до краја дана и у осталим пределима. Стиже овај хладнији ваздух са северозапада и спушта температуру. Ујутру најхладније на југу до -10, највиша дневна од само 3 на северу до 11 на југу.

 Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

17.01.2019. Четвртак: Претежно сунчано и мало топлије, уз даље топљење снежног покривача на подручју централне и јужне Србије. Ветар слаб и умерен, југозападни. Највиша дневна температура од 3 до 13 степени. Увече и током ноћи на северу постепено повећање облачности уз могућност слабе кише. Упозорење: Отапање снежног покривача, вероватноћа: 90%

18.01.2019. Петак: Ујутро изнад већег дела земље ведро, по котлинама и на југу местимично магла и умерен до јак мраз, само на северу земље облачно, местимично са кишом. У току дана наоблачење ће се проширити и на остале крајеве, условљавајући слабу кишу, на планинама слаб снег. На југу и југоистоку ће се задржати већи део дана суво са сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, на планинама повремено јак, јужни, током дана у скретању на северни и северозападни. Најнижа температура од -10 на југу и по котлинама до 5 на северу, а највиша дневна од 3 на северозападу до 11 степени на југу земље. Увече и у току ноћи снег се очекује понегде и у нижим пределима. Упозорење: Тmin < -5 степени, вероватноћа: 90%; Отапање снежног покривача, вероватноћа: 90%; Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа: 90%

19.01.2019. Субота: Претежно облачно, мало хладније, местимично са кишом, на северу и западу и са мешовитим падавинама (кишом и снегом), на планинама са снегом. Ветар слаб и умерен северних смерова, крајем дана у скретању на источни и југоисточни. Најнижа температура од -3 до 2, а највиша дневна од 2 до 6 степени.

20.01.2019. Недеља: Претежно облачно, местимично са слабом кишом и суснежицом, на планинама са снегом. Ветар слаб и умерен, југоисточни, крајем дана у скретању на северозападни. После подне и крајем дана престанак падавина очекује се најпре на северозападу. Најнижа температура од -3 до 0, највиша дневна од 1 до 5 степени.

21.01.2019. Понедељак: Ујутро местимично слаб до умерен мраз, понегде по котлинама краткотрајна магла. Већи део дана суво, а увече и током ноћи на северу, западу и југозападу земље наоблачење местимично са кишом и снегом. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од -5 до 1, највиша дневна од 0 до 4 степена.

број коментара 0 Пошаљи коментар