Временска прогноза - 20. јануар

Двадесетог јануара у Србији претежно облачно, местимично с кишом и суснежицом, на планинама са снегом. Падавине ће бити слабог интензитета. У јутарњим сатима у централним, западним и јужним крајевима киша ће понегде ледити при тлу. На југу Баната ветровито. Јутарња температура од -2 до 1 степен, највиша дневна од 2 до 6 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

19.01.2019. Субота Умерено и потпуно облачно, хладније,местимично са кишом и снегом. Ветар слаб и умерен,на југу Баната јак са ударима олујне јачине,источни и југоисточни. Највиша дневна температура од 0 до 5 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s 80%

20.01.2019. Недеља Претежно облачно, местимично са слабом кишом и суснежицом, на планинама са снегом. У јутарњим сатима у централним,западним и јужним крајевима киша ће се понегде ледити на тлу. Ветар слаб и умерен,на југу Баната јак, повремено и олујни југоисточни, после подне у слабљењу и скретању на северозападни. Најнижа температура од -2 до 1, највиша дневна од 2 до 6 степени. Упозорење: Локална појава ледене кише/росуље 80%. Удари ветра > 17 m/s 80%

21.01.2019. Понедељак Претежно облачно, на југу и југоистоку понегде са кишом, која ће се у јутарњим сатима ледити на тлу.У осталим крајевима могуће је провејавање слабог снега.Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од -3 до 0, највиша дневна од 0 до 3 степена. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина 80%.

22.01.2019. Уторак Претежно облачно,местимично са суснежицом и снегом,на југу и југоистоку са кишом, која ће се у јутарњим сатима понегде ледити на тлу.Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од -3 до 0, највиша дневна од 0 до 3 степена. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина 80%.

23.01.2019. Среда Претежно облачно, местимично са снегом. Више падавина очекује се у јжним и југозападним крајевима и у планинским пределима. Најнижа температура од -4 до -1, највиша од -1 до 3 степена. Упозорење: Формирање/повећање висине снежног покривача 80%.

број коментара 0 Пошаљи коментар