Упозорење на снежне падавинe и ледену кишу

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на снежне падавине и ледену кишу за подручје Србије за уторак и среду.

У уторак и уторак на среду на подручју северне, западне и источне Србије, као и на подручју Београда, очекује се формирање мањег снежног покривача, око пет центиметара, а на северу Војводине и око десет центиметара.

У другој половини ноћи и сутра ујутру понегде могућа и киша која ће се ледити на тлу, најавио је РХМЗ.

У четвртак и петак у већини крајева очекује се формирање (повећање) мањег снежног покривача од пет до десет центиметара.

Више падавина очекује се у петак после подне, током ноћи ка суботи и у суботу, од десет до 20 центиметара, нарочито у јужним, централним и источним деловима земље.

В. д. директора ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак каже да је тренутно на снази други степен приправности, а екипе путара су спремне да интервенишу у циљу безбедног одвијања саобраћаја.

Могућност појаве магле постоји на појединим путним правцима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

ЈП "Путеви Србије" апелује на возаче да не крећу на пут без зимске опреме и ланаца који су обавезни у брдовитим и планинским теренима, као и да поштују ограничења брзине и прилагоде је условима на путу.

број коментара 0 Пошаљи коментар