Велики снег напада у четвртак

Очекују се нове снежне падавине – укупна висина снежног покривача у суботу ће у већини места износити од 20 до 40 центиметара. За сутра ујутру прогнозирана је ледена киша.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за период од четвртка до суботе.

За сутра ујутру најављена је ледена киша на југоистоку, истоку земље и у Банату, а понегде ће се киша ледити на тлу.

Упозорење и због снега. У четвртак се у већини места очекује 10 нових центиметара снега, а у петак после подне и у ноћи ка суботи додатних 10 до 20 центиметара, а локално и више.

Укупна висина снежног покривача у суботу ће у већини места бити од 20 до 40 центиметара, а у брдско-планинским пределима преко 50 центиметара, само на северу Војводине од пет до 10 центиметара.

У четвртак се очекује нових 10 центиметара снега и у Београду, а у петак после подне и у ноћи ка суботи додатних 10 до 20 центиметара, тако да ће укупна висина снежног покривача у суботу у нижим деловима града бити око 20 центиметара, а у вишим и на периферији преко 30 центиметара.

У Банату, Бачкој, Југозападној Србији и на Косову и Метохији сутра ће на снази бити жути метео-аларм што значи да време може бити потенцијално опасно.

У остатку земље на снази ће бити наранџасти метео-аларм, што значи да је време опасно и да су временске појаве таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 24. јан 2019, 23:08) - Nebojsa [нерегистровани]

Vreme

Nista od ovog !