Временска прогноза - 28. јануар

Облачно, местимично с кишом. На планинама и у кошавском подручју повремено јак и олујни јужни и југоисточни ветар. Крајем дана ће ослабити. Због прилива топлијег ваздуха, у већем делу земље температура у порасту, у Тимочкој Крајини хладније, па је тамо могућа ледена киша. Јутарња температура од -5 до 5, највиша дневна од 2 до 10 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

27.01.2019. Недеља: Преовлађиваће сунчано и топлије. Ветар слаб и умерен јужни, после подне на планинама и у кошавском подручју у појачању, увече и у току ноћи понегде и са ударима олујне јачине. Највиша температура од 2 до 8 степени. Упозорење: Отапање снежног покривача, вероватноћа 90%; Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.

28.01.2019. Понедељак: У већем делу топлије уз постепено наоблачење, од средине дана местимично са слабом кишом, углавном у Војводини, на југу и југозападу земље. На високим планинама слаб снег. У Тимочкој Крајини хладно уз могућност ледене кише. Ветар умерен и јак, у планинским пределима југозападне Србије као и у кошавском подручју повремено са ударима олујне јачине, јужни и југоисточни, уз интензивно топљење снежног покривача, док се на високим планинама очекује мећава и снежни наноси. Увече и у току ноћи ветар у слабљењу. Најнижа температура од -5 до 5, а највиша у већини места од 6 до 10 степени, у Тимочкој Крајини око 2 степена. Упозорење: Нагло отапање снежног покривача, вероватноћа 95%; Локална појава ледене кише/росуље, вероватноћа 95%; Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 90%; Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

29.01.2019. Уторак: Претежно облачно и хладније, у нижим пределима местимично са слабим мешовитим падавинама (кишом и снегом), на планинама са снегом, само је још ујутро Тимочкој Крајини местимично могућа појава кише која ће се ледити при тлу. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -4 до 2, највиша од 1 до 6 степени. Упозорење: Локална појава ледене кише/росуље, вероватноћа 70%; Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

30.01.2019. Среда: Умерено облачно и углавном суво, само још понегде на југоистоку Србије и у Тимочкој Крајини уз више облачности понегде са слабом кишом и снегом. Ветар слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура од -5 до 0, највиша од 2 до 6 степени.

31.01.2019. Четвртак: Преовлађиваће облачно у нижим пределима местимично са кишом, у вишим пределима са снегом. Ветар слаб и умерен, углавном јужни. Најнижа температура од -2 до 2, највиша од 3 до 6 степени.

број коментара 0 Пошаљи коментар