Временска прогноза - 29. јануар

Могућа киша и снег. Температура је у паду, па ноћас и ујутру може бити и ледене кише, наричито на истоку Србије, у Банату и Београду. На то упозирава ХМЗ наранџастим и жутим метеоалармо. Јутарња температура од -4 до 1, највиша дневна од 2 до 6 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

28.01.2019. Понедељак: Наоблачење местимично са слабом кишом са севера до краја дана прошириће се на остале делове земље, у планинским пределима падаће снег. У Тимочкој Крајини киша ће се ледити  на тлу. Ветар умерен и јак, у кошавском подручју повремено са ударима олујне јачине, јужни и југоисточни, уз интензивно топљење снежног покривача,  док се на високим планинама очекује мећава и снежни наноси. Увече и у току ноћи ветар у слабљењу. Највиша  температура у већини места од 6 до 10, у Тимочкој Крајини око 2 степена. Упозорење: Нагло отапање снежног покривача, вероватноћа 95%. Локална појава ледене кише/росуље, вероватноћа 95%. Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 90%.      Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

29.01.2019. Уторак: Претежно облачно и хладније, у нижим пределима местимично са слабим мешовитим падавинама (кишом и снегом) на планинама са снегом, а у Тимочкој и Неготинској Крајини киша  која ће се ледити на тлу, а у јутарњим сатима и у Банату и на ширем подручју Београда киша ће се понегде ледити на тлу. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -4 до 1 , највиша од 2 до 6 степени. Упозорење: Локална појава ледене кише/росуљ, вероватноћа 70%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

30.01.2019. Среда: Умерено облачно и углавном суво, само још понегде на југу и истоку Србије уз  више облачности са слабом кишом и снегом. Ветар слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура од  -3 до 0, највиша од 2 до 6 степени. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 70%.

31.01.2019. Четвртак: Умерено до знатно облачно и у већини крајева суво, само понегде углавном на југу слабе мешовите падавине. Ветар слаб и умерен, углавном јужни. Најнижа температура од -4 до 0, највиша од 3 до 6 степени. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 70%.

01.02.2019. Петак: Умерено облачно, суво и мало топлије. После подне и увече јаче наоблачење са запада које ће током ноћи условити  местимично кишу, на планинама снег. Ветар слаб и умерен југоисточни, током дана у појачању. Најнижа температура од -2 до 1 степена, највиша од 6 до 10 степени.Упозорење: Отапање снежног покривача, вероватноћа 95%.

број коментара 0 Пошаљи коментар