Сутра до 18 степени, упозорење на интензивно топљење снега

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на интензивно топљење снежног покривача данас и сутра, као и на јак јужни и југоисточни ветар.

Данас и сутра биће топло и ветровито. У кошавском подручју и на планинама дуваће јак и олујни јужни и југоисточни ветар, на југу Баната и са ударима орканске јачине. У пределима до 1.500 метара очекује се нагло топљење снега.

У Србији ће сутра да буде умерено до потпуно облачно, топло и ветровито, уз интензивно топљење снега до 1.500 метара.

Пре подне на југозападу, од средине дана на западу и северу, а увече и током ноћи и у централним крајевима местимично са кишом и локалним пљусковима.

Дуваће умерен и јак ветар, у кошавском подручју и планинским пределима олујни, а на југу Баната и оркански, југоисточни, крајем дана у слабљењу.

Најнижа температура у већини места од пет на југу Србије до 12 степени на југу Баната, а највиша од 15 до 18 степеини.

У Тимочкој Крајини хладније са најнижом температуром око нула, а највишом око 9 степени.

У Београду ће бити умерено до потпуно облачно, топло и ветровито, увече и током ноћи повремено са кишом. Најнижа температура биће око 11, а највиша око 18 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 10. фебруара, биће умерено и потпуно облачно и хладније, до четвртка местимицно са кишом, на вишим планинама са снегом.

У четвртак се очекује постепени престанак падавина, а затим до краја периода углавном суво.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 02. феб 2019, 17:54) - anonymous [нерегистровани]

Intenzivno topljenje snega?

Dobro, ima još nekih tragova, ali zaista, koliko je to snega opstalo posle jučerašnjih i današnjih temperatura, pa da sutra treba da se pribojavamo?