Временска прогноза - 10. фебруар

У Србији данас умерено облачно уз сунчане интервале, суво и мало топлије. Температура од 9 до 14 степени. 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

09.02.2019. Субота: Претежно сунчано и мало топлије. Ветар слаб, променљивог смера. Највиша температура од 6 до 11 степени.

10.02.2019. Недеља: Ујутро слаб мраз и понегде по котлинама магла. У току дана мало до умерено облачно уз сунчане интервале, суво и још мало топлије. Ветар слаб и умерен, јужних смерова, увече и у току ноћи у планинским пределима и кошавском подручју у појачању. Најнижа температура од -4 до 0, а највиша од 9 до 14 степени. У другом делу ноћи на северу Војводине очекује се киша.

11.02.2019. Понедељак: Наоблачење са кишом и падом температуре са севера Војводине прошириће се и на остале крајеве. На планинама очекује се снег. Ветар ујутро и пре подне на планинама и у кошавском подручју умерен и јак, јужни, понегде и са ударима олујне јачине, који ће у току дана у свим крајевима бити у скретању на северни и северозападни. Најнижа температура од -1 до 8, а највиша од 7 до 14 степени. Увече и у току ноћи уз даљи пад температуре, киша ће прећи у снег понегде и у нижим пределима. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%

12.02.2019. Уторак: Претежно облачно, хладно и ветровито, местимично са кишом и снегом. У брдско-планинским пределима стварање и повећање висине снежног покривача. Ветар умерен и јак, у Војводини, источној Србији и на планинама понегде и олујни, северни и северозападни. Најнижа температура од 0 до 3, а највиша од 3 до 6 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%; Снег, формирање/повећање мањег снежног покривача, вероватноћа 85%

13.02.2019. Среда: На северу и истоку суво уз делимично разведравање, у осталим крајевима променљиво облачно, у планинским пределима краткотрајан снег. Увече и у току ноћи са северозапада ново пролазно наоблачење са слабим снегом. Ветар ујутро и пре подне умерен, на планинама понегде и јак, северозападни, после подне у слабљењу. Најнижа температура од -3 до 1, највиша од 3 до 6 степени.

број коментара 0 Пошаљи коментар