Временска прогноза - 12. фебруар

Претежно облачно и ветровито. Температура од 2 до 7 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

11.02.2019. Понедељак Наоблачење с кишом и падом температуре са севера Војводине прошириће се и на остале крајеве. После подне и увече у брдско - планинским, а током ноћи понегде и у нижим пределима централне и јужне Србије уз даљи пад температуре киша ће прећи у снег, уз стварање, односно мање повећање снежног покривача. Ветар умерен и јак, у скретању на северозападни. Највиша температура од 4 на северу до 14 степени у централним и јужним крајевима, после подне у осетнијем паду. Упозорење: Снег, формирање/ мање повећање снежног покривача, вероватноћа 90%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.

12.02.2019. Уторак У већем делу претежно облачно, местимично са суснежицом и снегом, нарочито ујутро и пре подне. У брдско-планинским пределима мање повећање висине снежног покривача. На северу и у Неготинској Крајини суво са сунчаним интервалима. Ветар умерен и јак, на планинама, северу и истоку Србије повремено олујни, увече у слабљењу. Најнижа температура од 0 до 3, а највиша од 2 до 7 степени. Упозорење: Снег, формирање/ мање повећање снежног покривача, вероватноћа 90%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.

13.02.2019. Среда На северу Србије и у Неготинској Крајини претежно сунчано. У осталим крајевима променљиво облачно, а у планинским пределима понегде са снегом. Ветар слаб и умерен, северозападни, на планинама јак, после подне у слабљењу. Најнижа температура од -4 до 0, највиша од 2 до 7 степени.

14.02.2019. Четвртак Променљиво облачно и у већем делу суво. Увече и у току ноћи на западу и југозападу Србије повремено слаб снег. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак, северозападни. Најнижа температура од -5 до 0, највиша од 3 до 8 степени.

15.02.2019. Петак Променљиво облачно и у већем делу суво. На југозападу, југу и југоистоку Србије понегде краткотрајан снег. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -3 до 2, а највиша од 4 до 7 степени.

број коментара 0 Пошаљи коментар