И научници уз Мишу и Меденог

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да смо завршили са главним делом зиме и додаје да нас у наредном периоду очекује углавном суво време.

Недељко Тодоровић је за РТС рекао да се до краја фебруара очекује претпролећно време.

"У већини дана биће суво, киша и мање захлађење су могући између 21. и 23, фебруара и око 27, 28. фебруара. Главни део зиме смо завршили", нагласио је Тодоровић.

Како каже, до отприлике 10. марта време ће бити слично као у фебруару.

"Неће бити високих температура, до 20, углавном ће ићи до 15 степени, могућа је нека киша почетком марта", истакао је метеоролог РХМЗ-а.

Прошле године је око 20. марта пало доста снега. Превише је рискантно, каже Тодоровић, да сада кажемо да ће се тако нешто десити и ове године.

Овако су се потврдиле и прогнозе "народних метеоролога" – медведа Мише у Београдском зоолошком врту и Меденог на Палићу.

На Сретење, када се срећу зима и лето, ови медведи изашли су из зимског брлога и нису видели своју сенку. Тако су, на неки начин, поручили да је пролеће стигло.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 15. феб 2019, 20:14) - anonymous [нерегистровани]

Разочарао сам се...

Када сам прочитао наслов помислио сам да су се научници удружили да се изборе за боље услове "смештаја" за Мишу...Кад оно - поклапају им се прогнозе!
Е мој Мишо, Миодраже...