"Нема успеха без бурног унутрашњег живота"

За стваралаштво је потребан буран и креативан унутрашњи живот, казао је сликар Немања Мате Ђорђевић и додао да га у наредном периоду очекује велика изложба у једној приватној галерији коју отварају људи са наших простора.

Ђорђевић је један од наших најуспешнијих ликовних стваралаца млађе генерације у свету, наводи Танјуг.

Између осталог је добитник је награде "L'Academia des Beaux-Arts" коју додељује Академија Лепих Уметности за подстрек сликарству из фонда "Roux et Tronchet" – Француске Академије Наука и Уметности.

Излагао је на великом броју изложби у Србији и иностранству. Бави се цртежом, графиком, сликом и скулптуром. Од 2014. године живи и ради у Француској, Паризу.

Крајем прошле године у Смедереву је постављена његова изложба "Демијург" која је имала великог успеха код публике.

Ђорђевић напомиње да је преданост послу једни рецепт за успех ма где у свету.

"Знам да звучи као клише али нема других пречица до успеха. Немам пуно година, али поручио бих свакако младим људима да је за стваралаштво потребан пре свега изузетно буран, јак и креативан унутрашњи живот. Када неко садржи креативан потенцијал и развија га унутар себе, онда ствари ничу као печурке после кише" казао је Ђорђевић.

Цењени сликар напомиње да уметници морају своје стваралаштво да третирају као професију а не као хоби.

"Живимо у времену када су многе велике професије које су саме по себи захтевне, сведене на хоби. То млади уметници не смеју да дозволе. Посвећеност и вера у свој таленат и рад доносе успех", казао је Ђорђевић.

За њега нема дилеме да га је Награда за цртеж, Фонда "Владимира Величковића", извела из анонимности у свету уметности.

"На нашем локалном новоу светло на мој уметнички сензибилитет бацило је управо то признање. Сваки уметник се рађа са импулсом који касније разграђује у каријери и животу. Надам се да ћу током ове године организовати изложбу на којој ћу се изнова представити цртежом", казао је Ђорђевић.

Према његовим речима, не постоји значајна изложба коју је до сада поставио.

"Вуку се мери реп када одапне, тако да верујем да се на нивоу тог угла гледања мере и излагачки пројекти. Свака изложба за себе је уписана амплитуда пулса неког уметника", каже Ђорђевић.

До краја 2018. године Ђорђевић зна да ће излагати у Центру за културу Лазаревац.

"Када би моје жеље и будућност могли да се сусретну у једној тачки, волео бих да ме послужи ментално и физичко здравље. Када човек на ногама може да оствари своје стваралачке и уметничке амбиције, онда је све могуће", казао је Ђорђевић.

број коментара 0 пошаљи коментар