Велики инфраструктурни радови на Музеју 25. мај

У протеклих годину дана у Србији су, након реконструкције отворена три музеја: Галерија Матице српске, Музеј савремене уметности и Народни музеј. Отворен је и Музеј у Младеновцу. Централни објекат Музеја Југославије, Музеј 25. мај, је у фази обнове.

Завршена је реконструкција и адаптација Музеја Младеновца, затвореног пре десет година. Здање је комплетно обновљено, замењене су инсталације, кровна конструкција, фасада.

Музеј Младеновца је, као и још 11 институција, у саставу Музеја града Београда. У Музеју вредно раде на санацији објеката који су његов део.

"Следеће, ресавска велика прича веома значајна за Музеј града Београда. Ово са ресавском јако брзо иде, имамо велику подршку и града и Министарства културе тако да ћемо успети да, и брже него што смо се надали, тих 14.000 метара квадратних постане један сјајан завичајни музеј наше престонице", рекла је директорка Музеја града Татјана Корићанац.

Историјско наслеђе баштини Музеј Југославије. Након обнове Старог музеја, од децембра 2017. траје обнова централне зграде – Музеја 25. мај.

Завршава се нови улазни пункт у комплекс музеја – центар за посетиоце са сувенирницом и кафеом. Ово су први велики инфраструктурни радови од изградње зграде 1962. године.

"Тренутно су завршени термотехнички радови и део електрорадова и сада чекамо средства како бисмо урадили завршне радове. Искрено се надамо да ћемо успети да га оспособимо за 1. децембар када обележавамо сто година Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца", истакла је директорка Музеја Југославије Неда Кнежевић.

Концепција нове фазе сталне поставке Музеја Југославије је припремљена. Видећемо је у првој половини 2019. године.

Остали аутори: Маја Туцаковић
број коментара 0 Пошаљи коментар