Игор Дамњановић добитник Вибове награде

Писац из Београда Игор Браца Дамњановића Диб добитник је традиционалне Вибове награде листа "Политика" за најбољег младог сатиричара у 2018. години.

Одлуку о томе једногласно је донео Политикин трочлани жири на чијем челу је био сатиричар Александар Чотрић, а чланови председник Секције сатиричара Удружења књижевника Србије Драгутин Минић Карло и књижевник Витомир Теофиловић.

У најужој конкуренцији за високо признање били су – Марко Миљковић из Крагујевца и Александра Филиповић из Панчева.

Игор Браца Дамњановић Диб рођен је 1989. године у Београду. Дипломирао је и завршио мастер студије на Учитељском факултету.

Пише афоризме, песме, приче и драме. Сарадник је у листовима, часописима и порталима: Политика, Јеж, Вечерње новости, Етна, Београд 202, Енигматика, Стршел (Бугарска), Фенамизах (Турска), Нова зора, Књижевне новине и другим.

Превођен је на – енглески, руски, румунски, турски, мађарски, македонски, немачки, бугарски и словеначки језик.

Заступљен је у већем броју антологија и зборника у – Србији, Црној Гори, Македонији, БиХ и другим државама. За свој сатиричарски рад добитник је више признања.

Вибова награда се додељује од 1995. године, у знак сећања на једног од највећих српских сатиричара, уредника и новинара Политике Владимира Булатовића Виба (1931-1994).

Признање, које се састоји из плакете, повеље и новчаног износа, добитнику ће бити уручено на свечаности у просторијама Политике, 8. марта, на 88. годишњицу Вибовог рођења.

број коментара 0 Пошаљи коментар