"Принц игре" у кући Ђуре Јакшића

Изложба пастела "Принц игре" Ане Ристић Драговић, вечерас ће бити отворена у галерији куће Ђуре Јакшића.

Представљени пастели најављују тротомни "Лексикон балета и сценског уметничког плеса" који ће светлост дана угледати као издање Српске академија наука.

Рад на овом пројекту под руководством академика Дејана Деспића, а у редакцији Гордана Драговића, започет је пре седам година.

Пројекат Унеска за уметничку игру окупио је врсне стручњаке из целе Европе.

"Интегрална енциклопедија де факто уметничке игре. Ту има око 7оо представа обрађених из целе историје од 1550. до 2010. године. Обзиром на обимност, то је једно од најзначајнијих издања те врсте на свету", напомиње Гордан Драговић, уредник издања "Лексикон игре и сценског уметничког плеса".

Више од сто пастела Ане Ристић Драговић ликовно ће оплеменити капитално издање "Лексикона балета и сценског уметничког плеса", четристо година историје светске уметничке игре.

"Мене је уствари понукало и то што пре свега волим боју, волим покрет. Заправо је то оно што иначе радим, заступљено у приличној мери; акт, фигура женска, покрет и тако даље. Ово ме је потпуно повезало у целој причи", напомиње Ана Ристић Драговић, аутор изложбе "Принц игре".

Избор пастела представљених на поставци "Принц игре" можете разгледати до краја фебруара.

број коментара 0 Пошаљи коментар