Кожа између облика, форме и технологије

У галерији "Сингидунум" представљен је докторски уметнички пројекат "Траг у просторуру"–дизајн коже, урађен савременим техникама. Аутор је Раде Пејовић, а ментор професор Факултета примењених уметности у Београду Ивана Вељовић.

Изложба Кожа као интерфејс јесте и истоимени уметнички пројекат реализован применом термохроматских боја на кожи. Резултат је вишегодишњег Пејовићевог истраживања активног дизајна на кожи.

"То је оно када ми од две димензије направимо трећу, када уђемо у свет реализације и када заправо на пољу дизајна, што је веома важно уђемо у једну финалну форму која крунише", каже Ирена Живковић, кооментор.

"Размишљање о материјалу, његовој функцији у интеракцији са окружењем у тој његовој динамичкој игри између облика, форме и технологије", каже Раде Пејовић, аутор докторског уметничког пројекта.

Да савремене технологије доносе нове материјале који се користе и на препознатљивим -аутохтоним, попут коже, показује ова поставка јер, овом материјалу даје нову димензију на дизајнираним полуфотељама.

"Могу да кажем да је то сада један заокружени Пројекат који је дошао до једне тачке производа који би у сваком случају сада могао да иде у неку сријску производњу што је и циљ неке наше сарадње", каже проф. Тијана Секулић.

Иновативно експериментисање на кожи која има изузетан потенцијал у ентеријеру – простору, тек предстоји, а неке од новина можете видети ако разгледате поставку "Траг у простору".

број коментара 0 Пошаљи коментар