Изложба фотографија "Природа у слици и (не)прилици"

У Галерији РТС-а отворена је изложба еко фотографија "Природа у слици и (не)прилици". Изложба је отворена до 23. јуна. Радно време Галерије је сваког дана од 10 до 20 часова, а суботом до 16 часова.

Изложба се састоји од награђених фотографија еко фото-конкурса, као и оних које су према оцени жирија такође оставиле снажан утисак.

На конкурс Енергетског портала стигло је 1.250 радова, а награђена су три најбоља.

Од марта до маја аутори из свих крајева Србије слали су своје радове са очаравајућим пејзажима као и потресним призорима који сведоче о необазривом понашању човека.

Прво место освојила је Ђурђина Томић са фотографијом "Сакупљач заборављених ствари", друго место Милош Караклић "Дар природе" и треће место освојила је Јан Вало са фотографијом "Ледени старт".

На отварању изложбе говорили су – његова екселенција Кимо Лахдервита, амбасадор Финске у Београду, главни и одговорни уредник Радио Београда 1 Срђан Бошковић, уредница Енергетског портала и Невена Ђукић и фотограф Бојан Џодан.

"На овом конкурсу крајњи циљ није било фотографисање већ наш лични допринос бризи о животној средини", истакао је Бојан Џодан.

О томе како Финска данас брине о природи и како је свест грађана о важности заштите и квалитета живота становника напредовала претходних деценија, говорио је амбасадор Финске.

Пристигле радове оцењивала је комисија у саставу: Бојан Џодан, фотограф, Станко Костић, фотограф, Душан Миловановић, историчар уметности, Вук Костић, глумац и Тамара Зјачић, заменик уредника Енергетског портала.

"Енергетски портал је медији који свакодневно извештава о заштити животне средине и вођени том идејом смо и покренули Еко фото-конкурс. Надамо се да смо кроз овај конкурс, захваљујући учесницима и њиховим фотографијама, успели да подигнемо свест грађана о лепотама планете Земље и о нашем бахатом односу према њој које би требало да се, зарад добробити будућих генерација, заустави. Радови који су претходних недеља стизали на нашу адресу нису искључиво пријатни призори, већ има и много упозорења о разорном утицају људи на природу", наводи Невена Ђукић, уредница часописа.

Конкурс је организовала компанија ЦЕЕФОР из Београда уз подршку Радио-телевизије Србије, Амбасаде Финске и Агенције за заштиту животне средине.

Изложба је отворена до 23. јуна, након чега ће бити представљена у градовима широм Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар