OEBS i EU na KiM o godišnjici početka bombardovanja

Iz Kancelarije EU u Prištini saopštavaju da je 24. mart 1999. datum koji je otvorio težak period za ceo region, ali i za Evropsku uniju. Misija OEBS-a na Kosovu saopštava da saoseća sa članovima porodica svih žrtava sa Kosmeta.

Kancelarija EU u Prištini podseća da se navršava 20 godina od početka NATO bombardovanja.

"Ovo je bio kritičan datum za Kosovo i Zapadni Balkan, otvarajući težak period za ceo region, ali i za Evropsku uniju", saopšteno je iz kancelarije EU u Prištini.

Ističu da sada Zapadni Balkan deli težnju da se pridruži Evropskoj uniji.

"Poštujemo i podržavamo današnju želju da region igra konstruktivnu ulogu u stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu našeg kontinenta", dodaje se u saopštenju.

Na Fejsbuk stranici misije OEBS-a na Kosovu podsećaju na napore te organizacije na deeskalaciji i sprečavanju sukoba na Kosovu.

"To na kraju nije u potpunosti uspelo i stoga se danas podsećamo na cenu sukoba koje su pretrpele sve zajednice", navodi se na Fejsbuku.

Dalje se dodaje da je sprečavanje konflikta, demokratski razvoj, održivi povratak raseljenih i poštovanje ljudskih i građanskih prava svih pojedinaca i zajednica i dalje zajednička posvećenost svih država članica OEBS-a i pruža osnovu za mandat Misije OEBS-a na Kosovu.

"Na ovaj dan se sećamo i svih žrtava sukoba na Kosovu i saosećamo sa članovima njihovih porodica i njihovom trajnom boli", zaključuje se u saopštenju.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 22. maj 2019, 15:38) - Sveta [neregistrovani]

Ako onda nije čemu služi danas

Ako OEBS i EU nisu uspeli 1998. i 1999.godine da spreče eskalaciju rata i bombardovanje čemu onda služe danas? Verovatno da bi mnogi službenici dobili dobre penzije na račun oštećenih država.

(nedelja, 24. mar 2019, 17:43) - rssi [neregistrovani]

Saopštenje

ma kakvo sterilno saopštenje.
Pre bi čovek rekao da im je uopšte žalije da se jave ne tu temu od same suštine.
Živa žalost.
To je ta prokleta EU birokratija.
Daleko im lepa kuća.

(nedelja, 24. mar 2019, 15:06) - anonymous [neregistrovani]

E pa ako saosećate

Lepo put pod noge pustite srpsku vojsku i policiju da rade svoj posao na teritoriji Srbije.