Lavrov: Zapad na grub način uvlači zemlje Balkana u NATO

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da Zapad na grub način gura zemlje Balkana da postanu članice NATO-a ne osvrćući se na narode ovih država.

"Zapad nastavlja sa svojom drskom politikom uvlačenja ovog regiona u NATO u potpunosti ignorišući ljude u ovim zemljama, pored ignorisanja lekcije iz istorije ili jednostavne diplomatske ljubaznosti", rekao je Sergej Lavrov, prenosi Tas.

Lavrov je na konferenciji u Moskvi u čast pokojnog ambasadora Rusije u UN Vitalija Čurkina takođe naglasio da Rusija već dugo i uporno poziva na "povratak na osnovne principe međunarodnih odnosa zapisanim u Povelji UN i dokumentima OEBS-a, odnosno na – suverenu jednakost država, nemešanje u unutrašnje poslove, suzdržavanje od pretnji ili upotrebe sile i razrešenje sukoba na miran način".

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 20. feb 2019, 17:59) - srx [neregistrovani]

@slavko

NATO se predstavlja kao dio "slobodne Evrope", zasnovan na demokratskim principima. Vi sad to poredite sa SSSR-ovim paktom??? NATO se ponasa nasilno i koristi kao politicko oruzja SAD. Valjda je to i sama poenta izjave Lavrova! On, mozda niste primjetili, predstavlja Rusku Federaciju, a ne SSSR.

(sreda, 20. feb 2019, 16:54) - Воронцов [neregistrovani]

Неки су то једва и дочекали

Зато су и рушили Југославију да могу што пре у НАТО .

(sreda, 20. feb 2019, 13:51) - slavko [neregistrovani]

Varšavskom ugovoru

su svi rado pristupili.