Okršaj Trampa i Bajdena u Ajovi – ko je mentalno slab a ko je egzistencijalna pretnja

Predsednik SAD Donald Tramp i bivši potpredsednik Džo Bajden u više navrata su se preklapali s mitinzima u saveznoj državi Ajovi, razmenjujući verbalne napade tokom obraćanja publici čak 17 meseci pred izbore.

"Ljudi ga ne poštuju", rekao je Tramp za Bajdena nakon obilaska postrojenja za obnovljivu energiju u Kaunsil Blafsu u Ajovi.

Uz dozu preterivanja, predsednik je dodao: "Pojavljuje se u Ajovi jednom u dve nedelje, a zatim spominje moje ime 74 puta u jednom govoru. Ne znam. To me podseća na pokvarenu Hilari (Klinton). Ona je uradila istu stvar".

Tramp je rekao i da je razlog što je Klintonova izgubila taj što se nije zalagala ni za šta osim protiv njegove politike, prenosi AP.

U skoro istom trenutku u Maunt Plezentu, Bajden je rekao da mu je osoblje reklo da je Tramp gledao snimke na kojima ga kritikuje kada je stigao u Ajovu.

"Mislim da je zaista fasciniran mnome", rekao je Bajden. "Mislim da je fascinantno."

Govoreći u utorak uveče u Davenportu, Bajden je rekao da je Tramp "egzistencijalna pretnja Americi" i rekao da birači moraju zaustaviti predsednikov pokušaj da uzdigne svoju kancelariju izvan njenih tradicionalnih granica moći.

On je rekao da je Tramp "razbio barijere koje ograničavaju njegovu moć" i podrugljivo ga optužio da veruje da ima "potpunu moć".

S druge strane, Tramp je insistirao da je Bajden kandidat s kojim želi da se suoči 2020. godine.

"Radije bih za protivnika imao Bajdena nego bilo koga drugog", rekao je Tramp novinarima ispred Bele kuće pre nego što je poletio za Ajovu.

"Mislim da je psihički najslabiji, a ja volim da se takmičim s ljudima koji su mentalno slabi", pojasnio je predsednik.

Ajova će biti ključno bojno polje na izborima u novembru 2020. godine budući da je to država koja je 2016. godine glasala za Trampa, ali na dva uzastopna prethodna glasanja tamo je pobedu odneo demokrata Obama, prenosi Rojters.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 12. jun 2019, 21:54) - anonymous [neregistrovani]

Ne daj Boze da ovaj

zlikovac dodje na vlat, eto nam 3ceg svetskog rata.

(sreda, 12. jun 2019, 21:38) - anonymous [neregistrovani]

Ko je mentalno slab???

Mislim pravilno pitanje bi bilo ko je mentalno labilan, a tu se oboje uklapaju bez problema.

(sreda, 12. jun 2019, 18:20) - anonymous [neregistrovani]

nije dobar Tramp

Zivio Biden -Tramp nije dobar za Kosovo

(sreda, 12. jun 2019, 16:31) - Djordje L. [neregistrovani]

Tramp

Živeo Tramp!