Makron: Naša kuća je u plamenu

Francuski predsednik Emanuel Makron upozorio je večeras da požari koji haraju brazilskom Amazonijom predstavljaju "međunarodnu krizu" i pozvao članice G-7 da razgovaraju o tom problemu na samitu u Bijaricu, u Francuskoj ovog vikenda.

Emanuel Makron upozorava da gori Amazonija koja proizvodi 20 odsto kiseonika.

"Naša kuća je u plamenu. Bukvalno. Gori Amazonija, pluća naše planete koja proizvode 20 odsto kiseonika. To je međunarodna kriza. Članice G7, vidimo se za dva dana kada ćemo razgovarati o tom problemu", napisao je francuski predsednik na Tviteru.

Makron se porukom na Tviteru pridružio generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu, koji je istakao da je "duboko zabrinut" zbog požara u Amazoniji.

broj komentara 8 pošalji komentar
(petak, 23. avg 2019, 12:51) - anonymous [neregistrovani]

Sigurno je zabrinut...

Vidi on tu neki svoj interes, inače se ne bi ni oglasio.Zašto se nije zabrinuo za Srbiju, i zagađenje koje su napravili francuski piloti bombardovanjem Srbije?Još niko od njih nije ponudio da sanira štetu...

(petak, 23. avg 2019, 12:21) - Паметњаковић [neregistrovani]

Желе да нам наплаћују кисеоник.

Једино оно што може спасити западну економију од пропадања је неки производ који људи морају стално да купују, нешто без чега не могу. Оно без чега не можемо ни минут да опстанемо је кисеоник. Ако се уништи фабрика кисеоника, тј. шуме које преко процеса који су људи назвали фотосинтеза, тј. спајањем угљендиоксида и фотона из светлости процеса који за резултат има ослобађање кисеоника у ваздух, тада ће људи морати од компанија које ће вештачки производити кисеоник да купују боце са кисеоником, које неће бити јефтине.

(petak, 23. avg 2019, 11:42) - Земумац [neregistrovani]

Сибир!?

И Сибир гори, па нико ни главу да дигне!!!

(petak, 23. avg 2019, 10:35) - Нишлија [neregistrovani]

Макрон најбоље зна!

Скупили сте за НотрДам Милијарду у року од “одмах” те да хоћете и ово можете да средите, еСАД = Хоћете ли??

(petak, 23. avg 2019, 09:55) - anonymous [neregistrovani]

Kanaderi svih zemalja

Ujedinite se. Jos juče!

(petak, 23. avg 2019, 09:21) - anonymous [neregistrovani]

Halo bre ?

Za 2 dana tek?!Uzas!Pa zar treba cekati i sata da bi se krenulo sa rjesavanjem prostog pitanja kako pomoci Brazilu da se ugasi pozar?Pa ljudi moji da li ste vi normalni???I durgo kad je gorio Sibir, ne znam da li jos gori ali iskreno se nadam da je pozar zaustavljen, onda nije bila "nasa kuca"!Sta se desava sa vam?Da li ste bre normalni?Jednu planetu zemlju imamo i to je to!!!Ma boli vas uvo i za narod i za planetu!Vama su samo pare u glavi i licna slava !!!

(petak, 23. avg 2019, 08:38) - FORum LIvii [neregistrovani]

zabrinuti

придружио генералном секретару УН Антонију Гутересу, који је истакао да је "дубоко забринут" због пожара у Амазонији.
Umesto da sazovu HITNU sednicu Saveta bezbednosti OUN , oni su zabrinuti.
Da treba da nekoj drzavi inedu sankcije ili da je bombarduju , takvu odluku bi doneli brzo.

(petak, 23. avg 2019, 07:46) - anonymous [neregistrovani]

Absolutno

Sad će Tramp i Perzijski Zaliv da ostavi ja stranu, i prodaju oružja, i povećanje vojnog budžeta i sve ostalo ja stranu da ostavi i da krene da gasi vatre. Jeste primetili kako je hitro "ponudio pomoć" kad gorele Ruske šume, jel to bila prilika da pošalje svoje špijune da još malo pronjuškaju, a za ove u Brazilu zabole ga uvo? Naprotiv njemu bolje da šume tamo gore jel posle ima čist teren gde mož da šalje ekipe da traže naftu i šta se još tamo ispod nađe.