Volstrit džornal: Tramp pritiskao Zelenskog da istraži Bajdenovog sina

Američki predsednik Donald Tramp više puta je vršio pritisak na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da istraži sina demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena, objavio je Volstrit džornal pozivajući se na ljude koji su upoznati sa materijom. Tramp je u obraćanju novinarima rekao da "nije važno o čemu su pričali".

U telefonskom razgovoru iz jula, Donald Tramp je napomenuo Vladimiru Zelenskom oko osam puta da na istrazi radi sa ličnim advokatom američkog predsednika Rudijem Đulijanijem, piše Volstrit džornal.

Međutim, Tramp je odbio da kaže novinarima da li je sa Zelenskim razgovarao o Bajdenu ili njegovoj porodici, ali je rekao da bi "neko trebalo da nadgleda" bivšeg potpredsednika.

Tramp je zatim istakao navode da je Bajden, dok je bio potpredsednik SAD, neprimereno vršio pritisak na Ukrajinu da otpusti tužioca koji je istraživao njegovog sina, dodajući da novinari treba da istraju u tom slučaju.

Trampov razgovor sa Zelenskim istražuju demokrate, koji ispituju da li su Tramp i Đulijani pokušali da manipulišu ukrajinskom vladom u pomaganju Trampovoj predizbornoj kampanji tražeći informacije koje bi mogle biti štetne za Bajdena, njegovog protivkandidata za predsednika SAD.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 21. sep 2019, 10:30) - anonymous [neregistrovani]

Demokrade

Demokrate ne istražuju zašto je Bajden pritiskao Ukrajince da otpuste tužioca koji je istraživao njegovog sina već da li je Tramp pokušao da dobije te informacije.

Znači da je Tramp u potpunosti u pravu, prljavi su do zla boga.

(subota, 21. sep 2019, 08:46) - anonymous [neregistrovani]

Sta je tu problematicno?

Ukrajina i sama treba to da istrazi, a ne da je neko "pritiska". Ako ju je neko pritiskao to je prethodna americka administracija koja je sprovela krvoprolice i Majdan.