Handke: Više nikada neću odgovarati na pitanja novinara

Austrijski pisac, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, Peter Handke, imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao planirani "kratki susret" sa predstavnicima medija.

Handke je došao u Grifen tokom dana, ali je situacija eskalirala tokom večeri na sastanku sa predstavnicima opština na koji je došao i predsednik pokrajine Koruška Peter Kajzer.

Suprotno najavljenom, sa Kajzerom je došao i jedan broj novinara.

Handke je, najpre, odgovarao na pitanja novinara, ali kada su počeli da ga zapitkuju za napade u Nemačkoj zbog dobijanja nagrade, on je odustao od daljeg razgovora.

"Stojim ispred svog ulaza i tu je 50 novinara, i svi me pitaju nešto, kažu da su nešto od mene pročitali, da li znam šta sam pisao... Pitaju kako reaguje svet, reakcija na reakciju... Ja sam pisac i ostavite me na miru, ne postavljajte mi takva pitanja", poručio je Handke novinarima, prenosi austrijski radio Oe1.

Na kraju je poručio da više nikada neće odgovarati na pitanja novinara, jer se ne interesuju za njegova dela, već samo za politička reagovanja na Nobelovu nagradu.

broj komentara 10 pošalji komentar
(sreda, 16. okt 2019, 19:31) - Neša [neregistrovani]

Ah

Sve društvene grane su u "slobodi", "nezavisnosti" i "demokratiji" ekstremno politizovane i interesne pa tako i književnost i mediji. Jednoumlje nema alternativu. Za njega su "Miloševićevci" iz "groznih devedesetih" dežurni krivci. Stvarni su zahvaljujući njihovom informisanju i obrazovanju - propagandi - skriveni.

(sreda, 16. okt 2019, 19:28) - anonymous [neregistrovani]

Nisu svi novinari isti....

G-dine Peter,Vi ste imali posla sa zapadnim liberalno-globalistickim novinarima kojima se Vi ne uklapate u njihovu jednoumnu propagandnu shemu.Njih ne zanima Vasa i nicija knjizevnost njih zanima jeste li Vi politicki podobni njihovim gazdama ili ne.Posto su ustanovili da Vi niste podobni njihovim liberalno-globalistickim gazdama izvrsili su napad na vas najprizemnijim metodama sto se i ne moze nazvati novinarstvom.
Siguran sam da bi se vecina novinara iz Srbije i Republike Srpske prema vama odnosilo sa najvisim postovanjem sto vi i zasluzujete.

(sreda, 16. okt 2019, 14:23) - anonymous [neregistrovani]

A...

Mene je sve isto nije on dobio nobelovu nagrafu za mir nego za knjizevnost prema tome ne znam sta se toliko smeta te ljude...

(sreda, 16. okt 2019, 14:06) - Томислав Штутгарт [neregistrovani]

Одговор на никад не реци никад

Није Господин Милошевић упропастио
Углед Србије већ су Медији упропастили
и Углед Господина Милошевића и Углед
Србије, а Српски Пријатељ Господин Хандке
је потпуно у праву зато се ми Срби и радујемо
можда више његовој награди него он лично.
Надам се да сам у праву!!!

(sreda, 16. okt 2019, 14:01) - anonymous [neregistrovani]

re: Ne reci nikad nikad!

Ti si jedan od onih koji ne shvata poentu price. Nije Handke bio uz Milosevica (ako je uopste bio) radi Milosevica nego da pokaze i dokaze svijetu da slika o ratovima 90-tih nije crno-bijela kako je to zapadna propaganda zelila predstaviti. Nema tu grske Handkea, covjek misli svojom glavom, a ne glavama drugih i uskim interesima, kao vecina.

(sreda, 16. okt 2019, 13:55) - anonymous [neregistrovani]

Poštovani kolega

Handke je pisac i čovek, uopšte nije nikakvi političar. Ajd da ne mešamo babe i žabe. A kao čovek ima pravo na svoje mišljenje i pravo da ga javno iznese, čak i kad se nekome ne sviđa. To je jedan od takozvanih demokratskih principa. Sloboda mišljenja i sloboda govora. To da zapad jedno kaže, drugo misli, to je već nešto drugo. Ja, koji sam ta vremena preživeo, mogu Miloševiću samo jedno da prekorim, a to je potpis iz Rambujea.

(sreda, 16. okt 2019, 13:28) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Odgv. Nista ,,nikad

Gospodine !! Nazalost nisi Ti jedini ima dosta istomisljenika kao Ti..sto se tice Milosevica Ti si kopirao 100% Zapadnu anti jugoslovensku propagandu..Slobodan ucinio i gresaka kao i svi politicari,, ON, sam se borio protiv pedeset protivnika Jugoslavije i unutrasnjih i stranihj, ipak borio se SAM do kraja da spasi koliko se moga spasiti….Pero

(sreda, 16. okt 2019, 12:46) - anonymous [neregistrovani]

Handkeu svaka čast i pohvala

A "novinari"...e pa to vam je zapadna, demokratska i najvažnije SLOBODNA štampa. Kad i kad još vidim po nekog naivnog koji guta bez soli sve šta mu mediji ovde u Nemačkoj serviraju pa se pitam koliko duboko čoveka možeš da suješ glavom u tu medijsku mašinu za ispiranje mozgova a da on to i ne oseti, a kamoli da se pobuni...

(sreda, 16. okt 2019, 12:39) - Gastarbajtovanje [neregistrovani]

Ne reci nikad nikad!

Dobar pisac,loš političar!-Milošević je za svet simbol ratnog zločinca,koji je upropastio ugled Srbije za sva vremena!-Džaba se Handke pravda!

(sreda, 16. okt 2019, 11:24) - anonymous [neregistrovani]

Hrabrost

Nadam se da ce se u ovkvim trenucima g-din Handke setiti svih onih velikih ljudi koji su proganjani zbog istine koja se nije uklapala u opsteprihvacene poglede na svet. Ali hrabrost svih njih, ukljucujuci i g-na Handkea, je vukla covecanstvo napred, i iz mraka. Hvala mu na toj hrabrosti i humanosti.