Tusk: To nije prekid vatre, već kapitulacija Kurda

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je da takozvani prekid vatre u Siriji nije ono što je EU očekivala.

Dogovor o prekidu vatre između Sjedinjenih Država i Turske nije ono što se mislilo da jeste, rekao je Tusk i pojasnio da to ni nije prekid vatre, već kapitulacija kurdskih boraca.

Tusk je pozvao Erdogana da hitno prekine vojnu operaciju na severoistoku Sirije.

Sjedinjene Američke Države i Turska su sinoć postigle dogovor o petodnevnom prekidu vatre na severu Sirije, kojim će se omogućiti povlačenje kurdskih snaga.

Prema tom dogovoru, uspostaviće se bezbednosna zona široka 32 kilometra.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 22. okt 2019, 21:12) - anonymous [neregistrovani]

Kurdi

Putin i Erdogan su totalno pomutili racune onima koji su neke grupe kao PKK prije 20 godina proglasile teroristickom organizacijom a sada ih zale zbog kapitulacije terorista.Meni nije jasno da Tusk a i mnogi drugi evropljani sebe smatraju kao da su stvorili svijet i ljudska prava.

(subota, 19. okt 2019, 13:22) - anonymous [neregistrovani]

Dvolicna Evropa

Nije mi jasno zasto evropa uvjek ali uvjek pomaze seperatiste i teroriste u drugim zemljama dok kada se radi o njihovim zemljama onda oni nemaju sanse.Gospodine tusk To je Sirija a ne Kurdistan tako da svi treba da napuste Siriju od Turske,evrope do Rysije Irana i Amerike a kurdi da poloze oruzje .Tako se vodi politika gospodine tusk.

(subota, 19. okt 2019, 07:54) - anonymous [neregistrovani]

Evo ga vojni stručnjak

Pa šta je hteo? Da slabo naoružani Kurdi tamo ostanu da ih pokosi Turska vojna mašinerija? Dok su imali podršku teške artiljerije Amerikanaca bili su zmajevi. Kad ih ostaviše na cedilo, probudili se i videli da nemaju šanse. Gospodin Tusk se izgleda nagledao propagandističkih filmova.