Odlaže se konačno rešenje o Bregzitu

Poslanici Britanskog parlamenta usvojili su amandman kojim se zahteva odlaganje glasanja o sporazumu o Bregzitu.

Usvajanjem amandmana poslanika Olivera Letvina nalaže se odlaganje donošenja konačne odluke dok se ne usvoji poseban zakon o sporazumu.

Iako to znači da premijer Boris Džonson treba da zatraži odlaganje datuma o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva, predsednik britanske vlade poručio je poslanicima da od Brisela neće tražiti novo odlaganje.

Naglasio je da će predlog zakona o sporazumu o izlasku Britanije iz EU poslati u parlament sledeće nedelje kako bi izbegao novo odlaganje, tvrdeći da ga zakon na to ni ne obavezuje.

Međutim, prema takozvanom Benovom zakonu, premijer mora da zatraži produženje pošto poslanici danas nisu odobrili sporazum.

Predsednik parlamenta Džon Berkou je rekao da će u ponedeljak odlučiti da li će poslanici glasati o Džonsonovom zakonu o sporazumu o napuštanju Evropske unije. 

Zakon o sprovođenju sporazuma bi tehnički mogao da se uradi brzo, omogućavajući Velikoj Britaniji da do dogovorenog roka, 31. oktobra, napusti EU.

Međutim, moglo bi proći i duže, jer će, pretpostavlja se, poslanici i lordovi pokušavati da izmene nacrt zakona, dodajući drugi referendum ili dodatnu zaštitu životne sredine.

broj komentara 6 pošalji komentar
(subota, 19. okt 2019, 22:20) - anonymous [neregistrovani]

Znate šta

brate smarate vise celu Evropu i sire.

(subota, 19. okt 2019, 19:49) - anonymous [neregistrovani]

V.Britanija izmedju dvije vatre....

Nije vise nikakva tajna da SAD guraju Britaniju da izidje iz EU kako bi je oslabile,a da Britaniji to ne odgovara i zato Parlament ne dâ saglasnost.Dzonson je dobio podrsku od SAD da provede Bregzit do 31/10/2019 ,ali se pokazalo da to nije bas lako ostvariti.Cak je i narod izisao na ulice da manifestuje protiv Bregzita,ne slaze se ni S.Irska,ni Skotska.I ko sada moze biti siguran da je referendum za Bregzit bio regularan?Nekada se izbori i referendumi ne dobijaju prilikom glasanja nego prilikom brojanja glasova.
Dakle,V.Britanija se nalazi izmedju dvije vatre i niko ne zna kako ce se sve to zavrsiti jer SAD nece lako odustati od slabljenja EU,kao velikog ekonomskog suparnika, i instalisanja svoga dolara kao rezervne valute umjesto evra. 

(subota, 19. okt 2019, 18:40) - anonymous [neregistrovani]

Svima ste već preko glave

Znate da ništa nećete, a ne znate šta hoćete.
Što god vam je ponuđeno odbili ste, a ništa sami niste sposobni da smislite, pa recite onda šta hoćete. Gori od male dece.

(subota, 19. okt 2019, 17:23) - Никола [neregistrovani]

Не дају им

Не, ради се о томе да надређени фактори из сенке не дозвољавају излазак ВБ, јер се то коси са њиховим плановима у Европи. А г. Трамп подржава Брегзит.

(subota, 19. okt 2019, 17:18) - Sasha [neregistrovani]

Vec vidjeno

Ovo nema nikakve veze sa “Englezima koji nastoje da izvuku sto vise” od EU. Na djelu je, vec godinama, organizovana kampanja globalisticke elite da ignorise i pogazi volju britanskog naroda iskazanu na referendumu. Zato i rade ovo organizovanu sa samo jednim ciljem, da organizuju novi referendum i pogaze narodnu volju manipulacijama koje gledamo na svim evropskim izborima. Ovdje nema ni “d” od demokratije. Ovo je teror globalistickog rezima!

(subota, 19. okt 2019, 16:31) - anonymous [neregistrovani]

Не липши магарче до зелене траве

Ово се агонија неће завршити све док Енглези не извуку највећу могућу корист од ЕУ, уз никакве уступке.