Džonson zatražio odlaganje Bregzita, iako ga "ne želi"

Britanski premijer Boris Džonson poslao je zahtev za odlaganje Bregzita, potvrdio je predsednik Evropskog saveta, Donald Tusk. Džonson je poslao nepotpisan zahtev za odlaganje, ali istovremeno i poruku da odlaganje ne želi, prenosi "Rojters".

Donald Tusk je na Tviteru napisao da je zahtev za odlaganje Bregzita stigao.

"Sada ću početi konsultacije sa liderima EU o daljim koracima", napisao je Tusk.

Džonson i Tusk prethodno su razgovarali telefonom.

Rojters prenosi pisanje Sandej tajmsa, po kome je Boris Džonson najpre EU poslao nepotpisano pismo u kome traži odlaganje Bregzita, da bi odmah nakon toga posalo još jednu poruku u kojoj je naveo da ne želi odlaganje.

Džonson je, prema navodima, poslao zapravo tri teksta: nacrt zakona koji ga je primorao da traži odlaganje, belešku državnog službenika u kojoj stoji da je Džonson bio primoran da zatraži odlaganje, kao i poruku u kojoj je napisao da odlaganje Bregzita ne želi. 

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 20. okt 2019, 11:37) - Саша [neregistrovani]

Енглеска демократија

Људи заборављају да је народ гласао пре 3 године и ови нису у стању да ишта спреоведу. У међувремену медијска кампања застрашивања и утицања на јавно мњење траје, све се одлаже и чека тренутак да јавно мњење ипак промени мишљење и све остане како јесте. Зар демократија у Енглеској није дивна ствар?

(nedelja, 20. okt 2019, 08:50) - anonymous [neregistrovani]

Daklem stvarno

Tresla se gora, rodio se miš. Sve one njegove bajke, odlučnost, volja naroda, itd, itd su do kraja ispale tačno to, BAJKE.

(nedelja, 20. okt 2019, 07:24) - anonymous [neregistrovani]

Ali

Svet se stvarno ne vrti oko njih, dosadni su više.