Erdogan opet upozorava da će otvoriti vrata Evrope za izbeglice

Turska će morati izbeglicama iz Sirije da otvori vrata Evrope ako Brisel ne pruži dovoljno podrške Ankari, poručio je Evropskoj uniji turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Redžep Tajip Erdogan je rekao da Turska ne može sama da nosi teret izbegličke krize.

Turska planira da na severu Sirije uspostavi sigurnosnu zonu gde bi moglo da se smesti dva miliona izbeglica, nakon što se iz te regije sklone kurdske snage.

Ankara je tražila od Evropske unije da pomogne Turskoj da smesti više od 3,5 miliona izbeglica.

"Bilo da dobijemo pomoć ili ne, nastavićemo da pomažemo našim gostima. Ali, ako to ne bude funkcionisalo, onda ćemo morati da otvorimo vrata", rekao je Erdogan na konferenciji za medije sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 10. nov 2019, 01:07) - anonymous [neregistrovani]

Grčka je zemlja u rasulu

Ne znam gde je Grčkoj vojska, mornarica, obalska straža i ratno vazduhoplostvo. Svrha tih odbrambenih jedinica je odbrana zemlje, a pošto su u Šengen zoni, i odbrana cele Šengen zone od strane invazije. Ako treba i oružjem. Prvo hicima upozorenja a onda i ciljanom vatrom. Danas da Erdogan preobuče petsto hiljada turskih vojnika i pošalje ih na Grčku, umesto da se brane Grci bi ih smestili u hotele. Ovaj svet je potpuno poludeo.

(četvrtak, 07. nov 2019, 21:51) - anonymous Lala [neregistrovani]

E ,da

Ta su vrata uvek bila odškrinuta , to pokazuje sve veći broj izbeglica .

(četvrtak, 07. nov 2019, 18:27) - anonymous [neregistrovani]

Problem nije da ih on otvara

Problem je da Evropa ne zna da svoja zatvara i čuva nego stalno traži ponekog izvukovića da to radi pa se posle čudi kad ispadne naopako.