Hongkong, demonstranti na motorima bežali od policije

Desetine demonstranata u Hongkongu su pobegle sa Politehničkog univerziteta, koji je blokirala policija.

Demonstranti su pobegli tako što su se spustili sa mosta visokog deset metara koji se nalazi u sklopu kampusa univerziteta i odvezli se motorima koji su bili pripremljeni za bekstvo, javio je Rojters.

Međutim, veliki broj demonstranata se i dalje nalazi u kampusu, a one koji su probali da pobegnu policija je hapsila i gađala suzavcem i gumenim mecima.

Politehnički univerzitet u Hongkongu je postao središte sukoba od prošle nedelje, kada su se demonstranti zabarikadirali u kampusu univerziteta.

Policija je, sateravši demonstrante u studentski kampus, oslobodila okolne ulice posle dvodnevne blokade.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 18. nov 2019, 20:54) - anonymous [neregistrovani]

Zapadna manipulacija

Zapad prljavo manipulise sa omladinom !
Ali izgleda da su dosli na tvrda vrata !
Uskoro ce zakucati mnogo veci problem i na njihova vrata
ali to ce biti kraj zlih serifa sa divljeg zapada i
njihovih poltrona !

(ponedeljak, 18. nov 2019, 20:44) - anonymous Lala [neregistrovani]

Sve po onoj :

Sramota je bežati , ali korisno .

(ponedeljak, 18. nov 2019, 20:43) - anonymous [neregistrovani]

"Prodemokratski" demonstranti ?????

Kada gledate video kako sudenti u Hong Kongu gadjaju policiju kamenicama,molotovljevim koktelima,strelama,kako pale sve pred sobom i prave barikade i koji zele da sruse drzavu i kada slusate izvjestaje zapadnih novinara cini vam se da ne vidite ono sto vidite.Jer,zapadni mediji te fanaticne i nasilne demonstrante nazivaju "mirnim prodemokratskim" demonstrantima koje policija upotrebom "prekomjerne sile brutalno" napada i sprecava razvoj "demokratije" u Hong Kongu.
Ista stvar se desava u Boliviji,zapadni mediji i SAD su apelovali na Eva Moralesa da ne salje vojsku na opozicione demonstrante,a sada toj istoj vojsci daju za pravo da pucaju bojevom municijom u demonstrante koji se protive novoj privremenoj Vladi Bolivije.I onda pricaju o slobodi medija i zapadnoj "demokratiji".To je strasno sta se radi u ime zapadne "demokratije"..

(ponedeljak, 18. nov 2019, 20:21) - anonymous [neregistrovani]

Imaju ti motori krila?

Inače ne verujem da će da izbegnu ruku pravde. Jedini im izlaz da polete ili preplove prema njihovoj dragoj Americi.

(ponedeljak, 18. nov 2019, 20:18) - anonymous [neregistrovani]

Хахахах

Циа & цомпаНу, овакбе демонстрације се никад не дешавају спонтано, да би се одржале, захтевају велике ресурсе, како финанцијске тако и у људству.

Али не разумем зашто у данашње доба информатике и опште шпијунаже народа, владе једноставно не објаве јавно податке организатора, ко их финансира и који су им циљеви, већ играју игре без граница у којима гину људи и уништава се имовина.