Tramp: Kim zna da mi predstoje izbori, ne mislim da želi da se meša

Ambasador Severne Koreje u Ujedinjenim nacijama Kim Song rekao je da denuklearizacija nije na pregovaračkom stolu sa SAD i da dugi pregovori sa Vašingtonom nisu potrebni. Američki predsednik Donald Tramp poručio "da će videti" i da ne misli da će Kim uticati na predstojeće predsedničke izbore.

"Više nam nisu potrebni dugi pregovori sa SAD, jer denuklearizacija nije na dnevnom redu razgovora", rekao je Kim Song, prenosi Rojters.

Song je ocenio i da "suštinski" dijalog koji traže SAD predstavlja "samo trik" da se dobije na vremenu što je u skladu sa američkom političkom agendom.

Američki predsednik Donald Tramp je odgovorio "da će videti" i da ne misli da će predsednik Severne Koreje Kim Džong Un uticati na predstojeće predsedničke izbore u Sjedinjenim Državama.

"On zna da mi predstoje izbori. Ne mislim da on želi da se meša u to, ali moraćemo da vidimo. Mislim da bi on voleo da vidi da se nešto dogodi. Odnos je veoma dobar, ali postoji malo neprijateljstva, to se ne dovodi u pitanje", rekao je predsednik SAD Donald Tramp.

Američki predsednik je naveo da bi bio iznenađen ukoliko bi se Severna Koreja ponašala neprijateljski.

broj komentara 0 pošalji komentar