Sidnej, devojka poreklom iz BiH uvozila drogu u bocama čilija

Devojka iz Sidneja, poreklom iz Bosne i Hercegovine, uhapšena je zbog sumnje da je učestvovala u organizovanom uvozu droge sakrivene u bocama čilija.

Dvadesetčetvorogodišnja devojka je optužena za više prekršaja, nakon što su detektivi u njenom stanu u Sidneju pronašli i oduzeli vatreno oružje, 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, lažne dokumente, mobilne telefone i SIM kartice, pišu australijski mediji, a prenosi portal Kliks.

Njen stan je pretresen u okviru istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija koje su australijske pogranične snage pronašle prilikom pristizanja boca u jedno skladište u Sidneju.

Australijska policija navodi da se u pošiljci pristigloj iz SAD nalazilo 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina u bocama. Ova droga je poznata i po nazivu "droga led".

Forenzička analiza je utvrdila da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina, čija je procenjena vrednost veća od 300 miliona dolara.

Osim devojke iz BiH, uhapšena su i optužena četvorica muškaraca. Devojci je odbijena kaucija, a pred sudom u Paramatiju pojaviće se 30. januara.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 08. dec 2019, 14:51) - Воронцов [neregistrovani]

У чему све неће преносити дрогу

Ова је имала цело богатство дроге. Добро да су је открили.