Ali Hamnei: Američki klovnovi treba da vide ko su Iranci

Ajatolah Ali Hamnei je Irancima rekao da neprijatelji Irana pokušavaju da iskoriste obaranje ukrajinskog aviona kako bi skrenuli pažnju sa ubistva generala Solejmanija.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei je vernicima okupljenim na molitvi u Teheranu rekao da Revolucionarna garda može svoju borbu da prenese i izvan granica Irana.

Hamnei je hiljadama Iranaca koji su uzvikivali "Smrt Americi" rekao da mora da se nastavi sa otporom dok region ne bude u potpunosti oslobođen od tiranije.

Vašington se 2018. godine povukao iz Nuklearnog dogovora i uveo nove sankcije Teheranu. To je dovelo do tenzija koje su eskalirale u januaru.

Američki predsednik Donald Tramp je naredio ubistvo komandanta jedinica Kuds Kasema Solejmanija 3. januara. Iran je odgovorio raketnim napadima na američke baze u Iraku 8. januara, u kojem nije bilo žrtava.

"Činjenica da Iran ima moć da na taj način ošamari svetske sile pokazuje da je u pitanju Božja ruka", rekao je Hamnei, dodajući da je ubistvo Solejmanija pokazalo terorističku prirodu Vašingtona.

Tramp je na Tviteru objavljivao poruke podrške demonstrantima u Iranu, koji su protestovali nakon obaranja ukrajinskog aviona.

"Američki klovnovi koji lažu i govore da su uz iranski narod treba da vide ko su Iranci", rekao je ajatolah Hamnei.

Pozvao je na nacionalno ujedinjenje i rekao da neprijatelji Irana pokušavaju da iskoriste obaranje ukrajinskog aviona kako bi skrenuli pažnju sa ubistva Solejmanija.

Hamnei je naveo da je obaranje aviona bila tragedija i zatražio od nadležnih da preuzmu korake kako se to ne bi ponovilo.

broj komentara 0 pošalji komentar