EK: Bande iz BiH pljačkaju kuće i trguju belim robljem po EU

Evropska komisija je u novom izveštaju upozorila da bande iz Bosne i Hercegovine i pripadnici tamošnjih organizovanih kriminalnih grupa haraju Evropskom unijom.

Sarajevski portal Avaz prenosi da se u izveštaju Evropske komisije, koji će razmatrati i Evropski parlament, ističe da su "državljani BiH među vodećim počiniocima krivičnih dela iz oblasti povrede privatnog vlasništva na području EU".

"Organizovane kriminalne grupe iz BiH uključene su u pljačke stanova i privatnih kuća, nasilne provale i teške prevare, kao i trgovinu belim robljem. Takođe, oni se ističu i u poslovima krijumčarenja narkotika", navodi se u izveštaju.

U izveštaju se upozorava i da je BiH destinacija za vozila ukradena na području EU.

"Ostaci velikih količina oružja uskladištenih u BiH predstavljaju rizik jer se mogu koristiti za šverc ubojitih materija", piše u izveštaju.

Avaz navodi da je u izveštaju mnogo lošije od BiH prošla Albanija, koja je problematična zbog šverca imigranata i droge, kao i Moldavija i Ukrajina zbog pranja novca i korupcije.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 13. jan 2018, 09:16)
anonymous [neregistrovani]

Joj

Dajte molim vas nemojte pisati svakojake komentare , Kao da nema lopova po Srbiji BiH, Hrvatskoj itd itd.Hvala bogu svuda ima losih i dobrih ljudi.Naravno da treba kazniti te ljude koji su pocinili kradju i privesti ih pred lice pravde.Lep pozdrav iz Dijaspore .

(subota, 13. jan 2018, 08:36)
anonymous [neregistrovani]

Лет, лет бубамаро

А како украдена возила из целе ЕУ дођу у БиХ? Телепортација? Или се возају кроз све земље и никоме ништа? Како дрога из Албаније и Косова стиже до Немачке? Или како уопште "авганистанац" стиже до Косова? Ајде како кокаин стиже до Црне Горе и после до Италије то је јасно - "путевима цигарета", али за "авганистанац" и Косово, па после за Рамштајн... то треба да питају неког "авио" превозника из Авганистана.

(petak, 12. jan 2018, 22:13)
Vasa Nosic [neregistrovani]

Bande iz BiH

Bande iz BiH su delo EU, sada nek se pozabe sa njima.

(petak, 12. jan 2018, 21:55)
Дража [neregistrovani]

ЕУ и УСА

Кога све има за савезнике није чудо да се распадају из темеља.

(petak, 12. jan 2018, 21:50)
anonymous [neregistrovani]

Re: Pa,gospodo iz EU to su vasi ljubimci....

Zlatni brate moj, htedoh i ja da isto ovo napišem ali dobro što sam odustao. Ti si to mnogo bolje napisao. Pozdrav!

(petak, 12. jan 2018, 21:10)
anonymous [neregistrovani]

Pa,gospodo iz EU to su vasi ljubimci....

Zato im pravite islamske drzave po srpskim zemljama na Balkanu.Pa primite Albaniju,BiH,Ukrajinu,Moldaviju u tu EU pa da tim lopovima,narko mafiji i trgovcima robljem bude laksi pristup svome poslu i trzistu.Dakle,kud vasa SAD i EU "demokratska" vojska prodje,"srecna ce se zemlja zvati".I kome se zalite kad im u svemu dajete podrsku?

(petak, 12. jan 2018, 20:39)
Лучо Русофил [neregistrovani]

Сарајевска котлина и Приштина

Имају неке високе представнике они ће то да среде тако да ће федерација и КиМ на годину ући у ЕУ,дакле пре Србије.Ја се молим Богу само да Србија и РС не иду у такву творевину са најгором врстом људи

(petak, 12. jan 2018, 19:38)
anonymous [neregistrovani]

Pa sta sada ?

Bas je ta EU i napravila tu drzavu Bosnu.