Krivične prijave protiv Kneževića i Đurića

Podneta je krivična prijava Specijalnom državnom tužilaštvu u Crnoj Gori protiv Duška Kneževića i Đorđa Đurića koji su osumnjičeni da su oštetili "Atlas banku" za više od 15 miliona evra.

Policija je saopštila da su podnete prijave protiv Đ. Đ. zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i protiv D. K. zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja.

Kako prenosi RTCG, sumnja se da je Đurić krivično delo počinio kao odgovorno lice – glavni izvršni direktor u "Atlas banci", zloupotrebom svog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist D. K, a na štetu imovine banke.

"Đ. Đ. je, sumnja se, na zahtjev D. K, povezanog lica koje kontroliše banku kao većinski akcionar, suprotno Zakonu o bankama, procedurama banke, bez odluke Odbora direktora i bez obezbeđenja i provere boniteta nalogodavca, 20.05.2015. godine izdao i potpisao Garanciju za plaćanje kojom Atlas banka AD Podgorica garantuje da će kompaniji "Kaspia Property Holdings" Limited, ili bilo kom opunomoćeniku ili nominovanom zastupniku ove kompanije, platiti zahtevanu sumu, najviše do iznosa od 12.500.000 evra, sa rokom važenja do 01.08.2015. godine", saopštila je Uprava policije.

Knežević je tu garanciju, kako se sumnja, kao sredstvo obezbeđenja plaćanja predao preduzeću "Kaspia Property Holdings Limited".

"Navedenu garanciju preduzeće Kaspia Property Holdings Limited je u redovnom postupku pokušalo da naplati od Atlas banke AD Podgorica u čemu nije uspelo, već je ta garancija 12.07.2018. godine, nakon postupaka pred nadležnim sudovima, naplaćena sa pripadajućim kamatama i drugim troškovima u ukupnom iznosu od 15.205.504 evra na štetu Atlas banke AD Podgorica", saopštila je Uprava policije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 08. feb 2019, 14:43) - Наставник универзитета [neregistrovani]

Освета Мила Ђукановића

Чим је у шкрипцу своје марифетлуке пребацује на своје некад најоданије сараднике и пријатеље.Том човеку није ништа свето.Само власт.Грађани Црне Горе да ли сте свесни шта вам ради и куд вас води господин Ђукановић.Направиће пакт и с црним ђаволом само да би о(п)стао на власти.