Vašington, kampanja Albanca poreklom iz Crne Gore protiv Đukanovića

Grupa Abanaca poreklom iz Crne Gore koja živi u Detroitu organizvala je u Vašingtonu kampanju protiv predsednika Mila Đukanovića.

Kamion sa natpisom "Upoznajte crnogorskog predsednika - Čoveka 2015. godine organizovanog kriminala" bio je parkiran u blizini Bele kuće, Kongresa, Stejt Departmenta, crnogorske i ambasade EU u Vašingtonu, navode podgoričke Vijesti, pozivajući se na portal malesija.org.

Kako je preneo portal, na kamionu je stajala i poruka "Zaustavite diskriminaciju Albanaca u Crnoj Gori".

Jedan od organizatora protesta Simon Siništaj rekao je da je time hteo da ukaže na činjenicu da zapadne države tolerišu Đukanovićevu politiku "iako su svesne da Crna Gora nije demokratska država".

"Zvanična Crna Gora nastavlja nezapamćenu propagandu predstavljajući svoju državu kao demokratsku u očima zapadnih zemalja. Naš cilj da još jednom pošaljemo jasnu poruku u centru svetske demokratije i da ih upozorimo ko vodi Crnu Goru već 30 godina", dodao je Siništaj.

Podsetio da je Međunarodna Mreža za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korpuciji (OCCRP) proglasila Đukanovića za ličnost koja je najviše doprinela promovisanju kriminala, korupcije i negrađanskog društva u 2015. godini.

Đukanović je tada osvojio prvo mesto na glasanju u kojem je učestvovalo više od 50 novinara OCCRP.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 12. feb 2019, 16:55) - anonymous [neregistrovani]

Demostranti znaju sve

Milo im pokvario racune. 30 godina im naplacuje velike takse i oni su prinudjeni da se oslobode tog haracha. Ali ako bude "stani-pani", Milo zna gde da potrazi pomoc.