Rasvetljen pokušaj ubistva novinarke Vijesti Olivere Lakić

Crnogorska policija saopštila je da je rasvetlila ubistvo vlasnika diskoteke "Bigl" Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke "Vijesti" Olivere Lakić.

Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković je rekao da je policija došla do dokaza da je F. B. (1990) iz Podgorice organizovao kriminalnu grupu iz koje je uhapšeno do sada devet pripadnika "koji su imali za cilj vršenje teških krivičnih dela protiv života i tela".

Prema saznanjima Vijesti policija sumnjiči Filipa Bešovića da je organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici Mario Milošević (1981), Goran Rakočević (1985), Dejan Vukašinović (1983), Luka Bulatović (1997), Mijailo Stojanović (1985), Filip Knežević (1989), Marinko Rajković (1991) i Sanja Božović (1981).

Baković kaže da su upravo oni osumnjičeni za pokušaj ubistva Lakićeve i ubistvo Miodraga Kruščića u Podgorici 21. maja 2018. godine.

Prema policiji članovi kriminalne grupe su pratili Oliveru Lakić, a zatim je ranili ispred zgrade u kojoj stanuje.

Baković je rekao da proveravaju informacije da je ta kriminalna grupa počinila više krivičnih dela na području Crne Gore i regiona.

Načelnik Centra bezbednosti Podgorica Milovan Pavićević je naveo da je F. B. sa pojedinim članovima svoje grupe, 8. maja prošle godine pratio Lakićevu od trenutka kada je izašla iz redakcije Vijesti, do njenog stana u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

"Tom prilikom je sačekao da izađe iz vozila i krene prema ulazu zgrade, kako bi joj prišao i na podmukao način iz pištolja nepoznate marke naneo tešku telesnu povredu u predelu desne noge", rekao je Pavićević.

Dodao da je utvrđeno da je ova kriminalna grupa na više lokacija u Podgorici iznajmljivanja stanove, u cilju pripremanja izvršenja teških krivičnih dela, skladištenja i čuvanja predmeta i sredstava koja su im bila neophodna za kriminalno delovanje i izvršavanje krivičnih dela.

Popović je rekao da je policija na više lokacija u Podgorici i Cetinju, pronašla veću količinu oružja i municije, eksploziva i eksplozivnih naprava, ručnih bombi i granata, taktičke, komunikacione kao i opreme za prerušavanje, specijalni alata za otvaranje vozila i stanova.

Lakićeva je ranjena 8. maja 2018. godine uveče ispred zgrade u kojoj živi, na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Lakićevu je, na istom mestu na kom je pretučena pre šest godina, sačekao muškarac koji joj je pucao u nogu. Zrno od metka i čaura nisu nađeni tokom uviđaja na licu mesta, koji je rađen u noći kada je Lakićeva upucana i tokom narednog jutra.

Baković je ranije je saopštio da su im u istrazi pomagao američki Federalni istražni biro (FBI), kojem su poslali sve spise istrage.

broj komentara 0 pošalji komentar