Konstituisan Dom naroda Federacije BiH

U Sarajevu su na konstitutivnoj sednici novoizabrani delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine položili zakletvu čime je konstituisan novi saziv Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i kompletirana zakonodavna vlast u entitetu Federacije BiH. 

Član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović uručio je uverenja za 55 od 58 delegata, jer još uvek nije u potpunosti kompletiran Klub delegata iz reda srpskog naroda, prenosi Kliks.

Novoizabrani delegati su u skladu sa dnevnim redom položili svečanu zakletvu kojom su se obavezali na poštovanje Ustava BiH, Ustava Federacije BiH i važećih zakona. 

Na sednici su izabrana i privremena radna tela, odnosno Privremena mandatno-imunitetska komisija, Komisija za izbor i imenovanja, Zakonodavno-pravna komisija, Administrativna komisija i Privremeni odbor za ekonomsku i razvojnu politiku, finansije i budžet Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. 

Konstituisanjem novog saziva Doma naroda Parlamenta FBiH kompletirana je zakonodavna vlast u entitetu Federacija BiH, ali time još nije zaokružen proces konstituisanja vlasti na nivou BiH.

broj komentara 0 pošalji komentar