Čisto more, novi rizorti i netaknuta priroda čekaju turiste u Crnoj Gori

Vreme je za razmišljanje gde na letovanje. U Crnoj Gori sezona je već počela, a turisti koji su se najviše uželeli mora već su na plažama. Najviše ih je na Budvanskoj rivijeri, u Herceg Novom i Ulcinju, a dominiraju gosti iz Rusije. Proveren je kvalitet mora, plaže su sređene, a cene ležaljki neće poskupeti, tvrde turistički radnici Crne Gore.

Crna Gora bori se za svoje mesto na mapi omiljenih turističkih destinacija. Konkurencija je sve jača, najegzotičnije zemlje su danas mnogo pristupačnije, a turisti sve zahtevniji i razmaženiji. Sezona na 500 plaža na nama najbližem moru otvorena je početkom maja.

"Poslednje tri godine imamo stalno povećanje kvaliteta morske vode tako da negde od tih stotinu da kažem tačaka koje kontrolišemo od Ulcinja do Herceg Novog, gotovo 97-98 odsto na tim lokacijama more je oznake K1 – znači ekstra kvaliteta, apsolutno poželjno za kupanje, uživanje i sa mikrobiološkog i sa bilo kakvog drugog standarda", kaže Predrag Jelušić, direktor javnog preduzeća "Morsko dobro".

A standardi naših komšija, kada su novi projekti u pitanju, podignuti su na viši nivo. Gradilišta jedno do drugog dosta će promeniti izgled primorskih gradova, pogotovo jedno u blizini Tivta, na mestu bivše kasarne.

Na crnogorskom primorju niče i novi kompleks. Na čak 26 hektara biće izgrađen najveći rizort na crnogorskom primorju. Vrednost investicije je čak jedna milijarda evra, a nešto slično ovom rizortu nalazi se u Dubaiju, na Maldivima i Bahamima.

"Specifičan je po tome što je mešovitog tipa tako da u samom rizortu imate i marinu i rezidencijalni deo prvi koji daje poseban pečat samome rizortu. Ono što je takođe specifično za sam hotel je to što će izdvojiti jedan potpuno novi vid usluge u kompletnom Mediteranu", ističe Adrijana Husić, pi-ar menadžer "Portonovi rizort".

Nešto drugačiji odmor obezbeđen je na nadmorskoj visini od čak 1.600 metara.

"Ono što je svakako najinteresantnije jeste izgradnja ski-staza ukupne dužine oko pet kilometara, izgradnja najsavremenije i sklopive šestosedne žičare proizvođača 'Doper majer'", navodi Saša Jeknić, direktor ski-centra "Kolašin".

Spremno je i Biogradsko jezero.

"Ovde sve nastaje i umire prirodnim putem, znači apsolutno nema mešanja čoveka, što je čini jednom od poslednje tri prašume u Evropi", tvrdi Mile Rnković iz Nacionalnog parka Biogradska gora.

Tu je sedamdesetih godina bila Sofija Loren, dolazio je Tito, a pre dve godine u tajnoj poseti bio je i Harison Ford. Sve do kraja oktobra sezona u parku je otvorena. Staze sa informativnim tablama, drveni čamci, botanička bašta i turistički vozići samo su deo ponude ovog bisera prirode.

broj komentara 22 pošalji komentar
(ponedeljak, 05. avg 2019, 20:20) - linex [neregistrovani]

kanalizacija

kolektor ne radi...sve ide u more.nema linex u aptekama dovoljno za svi bolesni.vlada virus jer je prljava voda.usluga uzasna.more prljavo...fekalna kontanimacija je seriozna zakana.

(nedelja, 26. maj 2019, 21:06) - anonymous [neregistrovani]

Nekad bili

Nismo više...

(subota, 25. maj 2019, 23:16) - anonymous [neregistrovani]

Nato letovanje

Pa i Grčka je u NATO!
more im je baš "čisto"...
Ja, Boga mi, idem u CG jer je tamo bliže i lepše.
Čuje se jezik koji razumem.
Kakva grčka, kakvi bakrači!
Politika me ne zanima.
Usput, letujem u Ulcinju...
Nikad nikakvih problema nisam imao!

(subota, 25. maj 2019, 23:05) - anonymous [neregistrovani]

da

grcka , auto put spojen skroz ... za cas se stize, dobra usluga, lepo more ostrva, usput se skokne i do svete gore... raj na zemlji....

(subota, 25. maj 2019, 22:22) - anonymous [neregistrovani]

Crna Gora kao Maldivi i Bahami

Bas me lepo nasmeja ovaj tekst.
Drago mi je da je auto -put ka Grckoj skroz zavrsen.
Sada se dole jos brze stize.

(subota, 25. maj 2019, 19:33) - Crnogorac [neregistrovani]

@ o cistoci

Pa sto ne prodajes kucu? Da ne dobijes svake godine „Virus“.

(subota, 25. maj 2019, 19:20) - Simon Simonovic [neregistrovani]

Netaknuta priroda

Zemlja koja je nedavno usla u NATO da prica o netaknutoj prirodi???

(subota, 25. maj 2019, 19:07) - Ivan [neregistrovani]

Grcka

Grcka je zemlja u kojoj najradije letujem. Crna Gora mi nije privlacna.

(subota, 25. maj 2019, 16:44) - Maja [neregistrovani]

O čistoći

Svake godine potkačim virus u Crnoj Gori. Ipak je nerešena kanalizacija glavni problem na cg primorju. Imam kuću pa sam prinuđena tamo da letujem inače me Crna Gora ne bi videla...

(subota, 25. maj 2019, 16:13) - anonymous [neregistrovani]

???

Hvala. ne treba mi ni njihovo ni hrvatsko more.