Dodik: Drago mi je što Haradinaj doživljava Srpsku kao državu

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da mu je drago što premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj doživljava Republiku Srpsku kao državu, čak i ako je zlurado personalizuje na način da je zove "Dodik država".

Na pitanje kako komentariše Haradinajevu izjavu da svima mora da bude jasno da "Dodik države" neće biti na KiM, Milorad Dodik je rekao da do konačnog dogovora Beograda i Prištine, koji će biti prihvatljiv za sve, ostaje činjenica da je Republika Srpska jedan od dva sastavna dela BiH, a da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, prenela je Srna.

"Haradinaj je ipak u jednom delu u pravu, kada promišlja na način da rešenje kosovskog pitanja vezuje za Republiku Srpsku i BiH, jer je svima jasno da na ovako malom prostoru ne može biti prihvatljiva ni održiva politika dvostrukih standarda", naglasio je Dodik.

Ramuš Haradinaj je izjavio da će se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sresti 6. juna u Berlinu i da će, kako je naveo, u narednom periodu fokus biti na sprečavanju nastanka "Dodik države" na Kosovu.

broj komentara 0 pošalji komentar