Sinđelić pobegao u Crnu Goru, traži azil

Glavni crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da je srpski državljanin Aleksandar Saša Sinđelić, svedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma u oktobru 2016. godine, stigao ilegalno u Crnu Goru i da je zatražio politički azil.

Milivoje Katnić je rekao da su Aleksandru Saši Sinđeliću više od petnaest dana stizale stalne, konkretne pretnje da će biti ubijen, prenosi RTCG.

"Sinđelić je preko staza, mimo graničnog prelaza i redovnih prelaza bežao u Crnu Goru, što je bilo vidno na njegovim nogama i telu. Saopštio je graničnim organima, odnosno inspektorima u Rožajama da je u ozbiljnom progonu i da je bio primoran da napusti Srbiju", rekao je Katnić.

Istakao je da je Sinđelić želeo da razgovara i sa crnogorskim Specijalnim državnim tužilaštvom.

Katnić je rekao i da će nakon istrage znati kako će dalje postupiti.

"Ono što je činjenica je da je u Crnoj Gori i da je izjavio da traži politički azil i da je progonjen u mestu stanovanja. Inače, on je otac četvoro dece. Žena mu je pred porođajem ili se porodila, a on je u situaciji da je u Crnoj Gori i da mora da beži. Isključivo zbog toga što je morao da svedoči pred sudom u Crnoj Gori", naveo je Katnić.

"Mislim da će ova država i civilizovano društvo rešiti problem u skladu sa zakonom", dodao je Katnić.

Aleksandar Saša Sinđelić je svedok saradnik u sudskom procesu protiv četrnaest optuženih za pokušaj terorizma u Crnoj Gori.

Još tokom suđenja, odbrana optuženih je pokušala da ospori Sinđelićev kredibilitet, tvrdeći da je reč o osobi koja nije pouzdana, da radi za razne strane službe i da je kompletna njegova priča o pripremi državnog udara namontirana, podseća RTCG.

Viši sud u Podgorici je, nakon višemesečnog ispitivanja, prihvatio ključne iskaze njegovog svedočenja, koji su potvrđeni dokazima iz istrage.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 19. jun 2019, 12:11) - anonymous [neregistrovani]

Pametan čovjek.

Pametan čovjek.

(sreda, 19. jun 2019, 09:17) - anonymous Lala [neregistrovani]

Dabome

U Srbiji su ga trebali dočekati kao "nacionalno heroja " a i Nobelova mu nije "daleko " .

(sreda, 19. jun 2019, 08:17) - Маре [neregistrovani]

Издајник

Шта је мислио, да се издаја прашта?