Tužilaštvo formiralo predmet protiv Mirne Nikčević

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv suspendovane prve savetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević povodom komentara koje je iznela na svom Fejsbuk profilu, objavio je Portal RTCG.

Zbog stavova i komentara na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk, protiv Mirne Nikčević je početkom sedmice pokrenut disciplinski postupak, nakon što je vređala vernike koji su se na Trojčin dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Hramu u Podgorici.

"Tokom izviđaja pribaviće se svi podaci i obaveštenja radi ocene da li se u radnjama Nikčevićeve stiču elementi bića bilo kojeg krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti", naveli su iz Višeg državnog tužilaštva, prenosi Portal RTCG.

Prvoj savetnici u Ambasadi Crne Gore u Ankari Mirni Nikčević skraćen je mandat i ona je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 25. jun 2019, 11:30) - anonymous [neregistrovani]

@Фарса

Није неко место саветница у амбасади. Њој следује да буде или амбасадорка или министарка. Најбоље министарка вера или културе.

(utorak, 25. jun 2019, 10:06) - anonymous [neregistrovani]

Jezik i politika

Verujem da bi UVIĐAJ možda i utvrdio odgovornost pomenute "dame", ali sam prilično siguran da će IZVIĐAJ da utvrdi da nema elemenata za bilo kakvu odgovornost.

(utorak, 25. jun 2019, 08:42) - Наставник универзитета [neregistrovani]

Фарса

Нема чега да се плаши г. савјетница док су Мило и његова клика на власти. Он такве не кажњава већ награђује. Наћи ће јој још боље намјештење. Живи били па видјели.