Skoplje, skandal koji preti da sruši pravosuđe

Opozicioni VMRO-DPMNE zatražio je da šefica specijalnog tužilaštva Katica Janeva bude pritvorena, svega dan pošto joj je policija oduzela mobilni telefon u sklopu istrage o iznudi koja se vodi protiv dve osobe, uključujući i nekadašnju zvezdu rijalitija Bojana Jovanovskog, poznatog i po nadimku "Boki 13".

Predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickovski je rekao da hapšenje dve osobe zbog navodne iznude predstavlja "pozorište" izrežirano kako bi se "zaštitili stvarni kriminalci, odnosno Katica Janeva".

VMRO-DPMNE već mesecima pokušava da diskredituje Janevu, koja vodi slučaj o nelegalnoj imovini te stranke.

Policija je oduzela mobilni telefon Janevoj pošto su dve osobe uhapšene zbog pokušaja iznude šest miliona evra od lokalnog biznismena, obećavajući mu povlašteni tretman u specijalnom tužilaštvu.

Janeva za sada nije komentarisala svoju navodnu ulogu u ovom skandalu, ali se u policijskim spisima ne vodi kao osuminjičena.

Katica Janeva je, nekoliko sati pre izbijanja ovog skandala, podnela ostavku na mestu šefice specijalnog tužilaštva, navodeći kao razlog natezanje između vladajuće koalicije i opozicije oko zakona kojim bi trebala da bude određena sudbina ovog tužilaštva.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 16. jul 2019, 22:31) - anonymous [neregistrovani]

Hahah

Ajde bre pa u ovu priču ne veruje ni moj sin, a njemu je tek 4 godine.