Mickoski: Zaev je svestan svojih grešaka, biće poražen

Nakon poziva premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva za hitne prevremene izbore, lider opozicionog VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski rekao je da su građani imali priliku da vide uplašenog čoveka koji je svestan svojih grešaka koje je učinio.

"Vidimo čoveka kome drhti glas zato što je nesiguran i pokušava grčevito da ublaži poraz koji je neizbežan na sledećim prevremenim izborima", ocenio je Mickoski i dodao da se sada potvrdilo ono što je govorio prethodno - da je potreban novi početak, kako bi se Makedonija obnovila.

Mickoski kaže da je potrebno da Makedonija postane prava moderna i evropska zemlja koja će biti utemeljena na prinicipima i vrednostima, zakonima i poštovanju Ustava.

"Snažna ekonomija, tigar na Balkanu, imamo plan, imamo viziju, imamo strategiju, znamo kako to da ostvarimo", rekao je lider najveće opozicione stranke u toj zemlji Hristijan Mickoski.

Predsednik VMRO-DPMNE je naveo da je ubeđen da će uspeti da nagovori građane da masovno izađu i da daju podršku politikama VMRO-DPMNE, koje će, kako je rekao, prezentovati tokom predizborne kampanje.

Mickoski je dodao da očekuje tokom sutrašnjeg sastanka lidera največih političkih partija u toj zemlji kod predsednika Steva Pendarovskog da čuje predlog Zaeva i da vidi šta podrazumeva pod "brzim prevremenim parlamentarnim izborima".

"Treba odmah da ih raspišemo, formiramo tehničku vladu sa tehničkim premijerom i da idemo na prevremene parlamentarne izbore", zaključio je Mickoski.

Makedonski premijer Zoran Zaev danas je na konferenciji za medije, nakon odluke evropskih lidera da ponovo odloži datum o početku pristupnih pregovora EU sa Severnom Makedonijom, pozvao je na hitne prevremene izbore na kojima bi, kako je rekao, narod odlučio u kom smeru će se kretati njegova zemlja.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. okt 2019, 13:23) - Nikola [neregistrovani]

Makedonija

Za Makedoniju is strateskih razloga treba da se posle izbora
oformi koalicija SDSM I VMRO.
Pa sve unatrasno da resite.
Da Makedonija bude makedonski drzava da sluzbeni
Jezik bude makedonski.

(nedelja, 20. okt 2019, 09:27) - anonymous [neregistrovani]

@Evro-Azijska Unija je...

Englezi izlaze jer im EU ne dozvoljava da igraju po njihovim  pravilima.

(nedelja, 20. okt 2019, 06:38) - nb [neregistrovani]

Evro-Azijska Unija je...

...jedino dobro resenje za S. Makedoniji kao i za Srbiju. Od EU nece biti koristi na dugim stazama. Samo da vas podsetim. Englezi nisu ludi sto iz nje izlaze. Oni znaju sta rade. Bili su kolonijalisti i drzali su pod svoju "sapu" najveci deo sveta. U njihovoj kraljevini u to vreme sunce nikada nije zalazilo! Zasto oni izlaze iz EU? 

(subota, 19. okt 2019, 20:30) - dannyfischer [neregistrovani]

klasicno

izigrani od eu...
nista novo...
samo drugi akteri...

(subota, 19. okt 2019, 19:37) - DrMr [neregistrovani]

SM

Mickoski,S.Makedonija ce ekonomski tigar na Balkanu da postane.Koji ce S.Makedonac da poveruje u tako nesto,recima sve se moze.