Dodik: Do kraja godine otvaranje novog pogona "Jumka"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar odbrane Aleksandar Vulin obišli su radove na novom proizvodnom pogonu "Jumka" u Drvaru.

Milorad Dodik je rekao da intenzivna rekonstrukcija objekta novog proizvodnog pogona "Jumka" u Drvaru garantuje da će do kraja godine biti otvoren i zaposliti 100 radnika, prenosi RTRS.

"Ovo je u ovakvim uslovima važna vijest ne samo za Drvar, već za cijelu BiH, pogotovo jer vidim raspoloženje da se ovi radovi na vrijeme završe", rekao je Dodik novinarima u Drvaru.

Zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu i Srbiji koja time pokazuje pažnju prema srpskim povratnicima i opštinama u Federaciji BiH.

Vlada Srbije je već uplatila milion konvertibilnih maraka pomoći Drvaru za rešavanje infrastrukturnih i komunalnih problema, Vlada Srpske će uskoro uplatiti 200.000 maraka za održavanje vrtića, istakao je Dodik.

Dodik, koji je u Drvaru tazgovarao sa načelnicom te opštine Dušicom Runić, rekao je da ne postoje otvoreni problemi za završetak radova na novom objektu "Jumka".

"Nadam se da ćemo ovaj objekat otvoriti do Nove godine zajedno sa rukovodstvom Srbije, koje će predvoditi Aleksandar Vučić. Nadam se da ćemo tada zajedno sa čelnim ljudima Drvara promovisati ovaj uspjeh koji će značiti povratnicima", rekao je Dodik.

Naveo je da kantonalne vlasti pokušavaju da potpuno razvlaste srpske lokalne zajednice u FBiH.

"To daje male šanse da se može uticati na bitne odluke, ali ne sprečava naše ljude koji žive ovdje da se okupe, organizuju kroz izborni i politički sistem i ovladaju lokalnom izvršnom vlašću. Sada imamo poluge kojima možemo da djelujemo i to ćemo činiti i u drugim lokalnim zajednicama poput Grahova, Glamoča i Petrovca. Srpska i Srbija ostaju posvećene da učine sve što je moguće da se srpskom stanovništvu u FBiH pomogne na svaki način, pa i otvaranjem proizvodnih pogona, kao i da im se time kaže da nisu zaboravljeni", poručio je Dodik.

Radove na novom objektu "Jumka" sa Dodikom i Vulinom obišlo je i rukovodstvo Drvara, delegati SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH među kojima je bio i Nikola Špirić, generalni direktor "Jumka" Branislav Trajković, konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč i načelnici srpskih opština u Federaciji BiH.

broj komentara 0 pošalji komentar