U Srbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

Bojan Dragičević, koji je dva puta bežao iz hrvatskih zatvora i koji se nalazi na Interpolovoj listi najtraženijih begunaca, uhapšen je u Novom Sadu nakon pet godina potrage.

Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca uhapšen je u četvrtak, u saradnji hrvatske i srpske policije, saopštio je MUP Hrvatske.

Bojan Dragičević (38) je 2005. godine za manje od mesec dana, sa saučesnicima, dvaput počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred bela dana, s plastičnim pištoljem, piše Indeks.

U prvoj pljački ukrali su 337.000 kuna, a u drugoj 491.000.

Oba puta je pobegao i skrivao se do 2012. godine, kada je - nakon sedam godina koje je proveo u bekstvu - uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj.

Osuđen je na četiri godine i dva meseca zatvora, a kaznu je izdržavao u zatvoru Lepoglava, odakle je, iz najstrože čuvanog odeljenja, pobegao posle godinu i po dana, ali je istog popodneva pronađen i vraćen u zatvor.

Iz Lepoglave je u aprilu 2014. prebačen u zatvor u Puli na izdržavanje preostale kazne, odakle je pobegao nakon samo četiri meseca, preskočivši zid i od tada je bio u bekstvu.

Na Interpolovoj listi od 2016. godine

Nalazio se na evropskoj listi najtraženijih begunaca od 2016. godine, na kojoj su objavljeni najtraženiji begunci Evrope s obzirom da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom beguncu.

Hrvatski MUP je saopštio da se od 2014. godine aktivno tragalo za njim i da je ostvarena kontinuirana operativna policijska saradnja s FAST jedinicom Srbije i Jedinicom za ciljane potrage MUP-a Republike Srpske, te FAST jedinicama Slovenije, Austrije, Švedske, Holandije i američke Maršalske službe, s ciljem da se locira i uhapsi.

Operativnom policijskom saradnjom i pravovremenom razmenom informacija prikupljena su saznanja da bi se Dragičević mogao skrivati na području Srbije ili BiH.

Usmerenom razmenom informacija i intenzivnim merama traganja, Dragičević je lociran na području Srbije, gde je i uhapšen, navodi hrvatski MUP.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 17. nov 2019, 09:11) - anonymous [neregistrovani]

Isporuciti

Ga hrvatskoj kao sto oni nama isporucuju.

(subota, 16. nov 2019, 21:47) - Halil Misini [neregistrovani]

Kako

Kako je usao on u Srbiji ?
I ko je krio njega ?

(subota, 16. nov 2019, 16:18) - anonymous [neregistrovani]

Smešno

Da je odležao sada bi bio na slobodi...